Rangelov en Arnburn nieuwe spelers bij Lions

De afgelopen twee wedstrijden tegen Nijmegen en Tilburg deden er twee nieuwe spelers mee. Het gaat om de 21-jarige Bulgaar Konstantin Rangelov en de 22-jarige Canadees Greg Arnburn.

Rangelov, die als bijnaam Kosta wordt genoemd, woont al ruim 3 jaar in Nederland en was eerder op proef bij het BeNeLeague team van Zoetermeer Panters. Men koos voor een verdediger en de behendige aanvaller kwam beschikbaar. Coach Marc Visschers zocht contact met de voormalige jeugdinternational en zo kwam het tot stand dat de Lions een buitenlandse speler erbij hebben. Rangelov zelf over zijn overstap naar Dordrecht Lions: “ik heb de keuze gemaakt omdat ik het team, de staf en cultuur van de organisatie erg bij mijn ambities vind passen. Ik word erg goed opgevangen hier en voel me hier al erg thuis.” 
Rangelov, die geboren is in de stad Sofia, Bulgarije, kwam al in het seizoen 2015/2016 terecht in Finland. Daar speelde hij op hoog junioren niveau voor de club Espoo Blues. Hij verbleef daar 3 seizoenen, voordat hij uiteindelijk besloot om naar Nederland te gaan voor zijn studie. In 89 wedstrijden verzamelde de aanvaller maar liefst 136 punten.
Ook tijdens zijn internationale loopbaan, was Rangelov op 3 WK’s voor junioren actief voor zijn land Bulgarije en fungeerde als Assistent aanvoerder van het Nationale Team. In 15 wedstrijden kwam hij tot 9 goals en 14 assists, totaal 23 punten. Een speler dus, die gevaarlijk is voor de goal en elke wedstrijd zijn punten pakt. Zelf vindt hij er het volgende van: “Ik ben allereerst een teamspeler. Heb in mijn jaren in Finland goede skills en snelheid ontwikkeld maar ik ga altijd voor het teambelang en resultaat. Het is belangrijk dat ik mijn ideeën en bijdrage aan het team kan versterken. Hopelijk ben ik het juiste puzzelstukje aan onze selectie om tot extra rendement te komen en zet ik hoge verwachtingen voor mezelf neer, zodat ik vanaf de eerste wedstrijd ga presteren voor mijn nieuwe club.”

De doelstelling voor de nieuwe, buitenlandse speler, is als volgt vertaald: “Mijn doel is niet alleen om een productief seizoen te draaien maar om kampioen te worden met Dordrecht. Ik ben ervan overtuigd dat we gelijkwaardig of zelfs beter kunnen zijn dan onze concurrenten. Onze kans om de titel te winnen is aan ons zelf om te bewijzen, zodat we de beker naar huis kunnen brengen.”
Voor wat betreft de Canadees Greg Arnburn, is Nederland geheel onbekend terrein. Hij maakte twee weken terug zijn debuut in de Nederlandse Eerste Divisie en maakte gelijk indruk.
De uit Oshawa, Ontario afkomstige verdediger, kwam afgelopen jaar uit voor Rayside belfour Canadians en tevens voor de Navan Grads in de CCHL. Bij Rayside was zijn coach een bekende, die lang in ijshockey Nederland actief is, namelijk Danny Cuomo. 
De 1.85 mtr en 90 kg tellende verdediger, wilde al een tijd naar Europa en kwam in contact met coach Marc Visschers. De rechtshandige Canadees was enthousiast om te komen en na enkele gesprekken waren beide partijen eruit.

Greg Arnburn over zijn nieuwe avontuur en club: “Ik ben erg enthousiast over de club en de wijze hoe ik hier ben opgevangen door bestuurslid Sander de Gruiter en coach Marc Visschers. Zij hebben me beiden overtuigd om deze stap te maken en te investeren in mijn ijshockeytoekomst.”
Over zijn persoonlijke bijdrage als speler en persoon zegt Arnburn het volgende: “Ik ben sterk aan de puck, betrouwbaar en goed overzicht in moeilijke situaties en daarnaast sta ik mijn teamgenoten bij om ervoor te zorgen dat we dreigend naar de goal kunnen. Tactisch zie ik het spel en breng rust wanneer het nodig is. Coach Visschers kan op mij vertrouwen achterin.”
Over de doelstelling bij Dordrecht Lions dit seizoen, is hij ook duidelijk: “Ik ken nog niet alle teams en moet nog wat wennen aan de speelstijl hier, maar ik push mezelf elke dag om een steunpilaar voor de Lions te zijn. Elke dag en week beter als team gaan spelen en vandaar rustig bekijken waar we als groep op uit gaan komen. We hebben goede spelers en een betrouwbare goalie, dus ik verwacht dat we ver zullen komen!”

Coach Marc Visschers is tevreden over beide, nieuwe aanwinsten: “we hadden meer diepte nodig in onze selectie en daarnaast misten we scorend vermogen. Met Konstantin en Greg, hebben we twee creatieve spelers erbij, die het niveau van anderen omhoog trekt en daarnaast gaan zorgen voor meer dreiging naar de goal. Het zijn allebei jongens die heel goed in de groep liggen en we merken dat de sfeer bij de jongens enorm omhoog is gegaan. Het lijkt er sterk op dat zij de puzzelstukjes zijn, die passen in het geheel.”