Lidmaatschap & Tenue

Op deze pagina vind je informatie betreffende het lidmaatschap bij IJ.H.C. Dordrecht Lions.

Ook vind je hier informatie betreffende het wedstrijdtenue van IJ.H.C. Dordrecht Lions en is hiervoor het bestelformulier te downloaden op deze pagina.

Aanmelding als lid

Voor jonge kinderen die graag willen leren schaatsen of misschien willen gaan ijshockeyen, dan is de ijshockeyschool van de Dordrecht Lions de eerste stap. Je kunt namelijk niet zomaar ineens goed schaatsen. Er is een aantal basisvaardigheden, waar je op de ijshockeyschool naartoe werkt. Elke zaterdag om 16.30 uur wordt er les gegeven door onze trainers in de Sportboulevard.
Op onze speciale website van de IJshockeyschool vindt je meer informatie.

Voor aanmelding als lid ouder dan 9 jaar en/of met ervaring stuur je een verzoek om het aanmeldingsformulier naar contact@dordrechtlions.nl. Een formulier “verzoek tot lidmaatschap” zal worden toegestuurd, mogelijk na enkele vragen aangaande het verzoek.

Een verzoek tot lidmaatschap als lid resulteert niet automatisch in een lidmaatschap, maar wordt ter acceptatie beoordeeld door het bestuur in overleg met de Technische commissie en getoetst bij IJshockey Nederland. Het bestuur en/of de Technische Commisie van IJ.H.C. Dordrecht Lions behouden zich het recht voor een verzoek tot lidmaatschap te weigeren. lidmaatschapBetaling van de verschuldigde contributie geschiedt middels overmaking binnen de gestelde betalingstermijn na een toegezonden factuur. Beëindiging van het lidmaatschap is slechts mogelijk bij beëindiging van het verenigingsjaar en uiterlijk 2 weken na de Algemene Leden Vergadering. Bij instroming tijdens het seizoen wordt de contributie naar rato berekend. Voor (her)inschrijving binnen 6 maanden na opzegging = inschrijf-/administratiekosten € 25,00.

Zie hier de contributiebedragen

Opzeggen lidmaatschap

IAls je overweegt te stoppen met de ijshockeysport of het lidmaatschap bij de Dordrecht

Lions, is het belangrijk om de juiste procedure te volgen om een soepele overgang te garanderen. Hieronder informeren wij je over de stappen die je moet nemen om het lidmaatschap correct op te zeggen.

 1. Stuur een e-mail naar contact@dordrechtlions.nl met de volgende informatie:
  • Je naam;
  • Het team waar je lid van bent;
  • De reden van opzegging.
 1. Zorg ervoor dat je deze gegevens duidelijk vermeldt in de e-mail, zodat je opzegging correct kan worden verwerkt.

Houd rekening met de volgende punten:

 • Als je jouw lidmaatschap opzegt tijdens het seizoen, ontvang je geen restitutie van contributiegelden. Dit betekent dat je geen geld terugkrijgt voor de resterende duur van het seizoen.
 • Als je jouw lidmaatschap aan het einde van het seizoen wilt opzeggen, moet je dit doen binnen 14 dagen na de Algemene Leden Vergadering (ALV). De specifieke datum van de ALV wordt jaarlijks gecommuniceerd via de e-mail nieuwsbrief.

Zorg ervoor dat je de opzegging op tijd indient volgens deze richtlijnen om eventuele problemen te voorkomen.

Kosten in verband met opzeggingen:

 1. Opzeggingen na de Algemene Ledenvergadering (ALV): 25% van het contributiebedrag, na de opzegdatum.
 2. Opzeggingen 1 maand voor aanvang van het seizoen: 50% van het contributiebedrag.
 3. Opzeggingen tijdens het seizoen: 100% van het contributiebedrag. Dit geldt vanaf de eerste dag van de training.
 4. Het huishoudelijk reglement wordt gehanteerd bij elke opzegging.

Het feit dat alle leden akkoord zijn gegaan met deze regels is bevestigd tijdens de Algemene Ledenvergadering van 14 juni 2017. Nieuwe aanmeldingen na deze datum hebben ook ingestemd met deze regels door het aanmeldingsformulier te ondertekenen.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels en voorwaarden voordat je besluit je lidmaatschap op te zeggen bij Dordrecht Lions.

Mocht je nog verdere vragen hebben over de opzegging, dan kun je contact opnemen met de clubadministratie contact@dordrechtlions.nl voor meer specifieke begeleiding.

 

Tenue

Bij deelname aan de wedstrijden is het dragen van een wedstrijd tenue verplicht en moeten onderstaande regels worden nageleefd:

 1. Wedstrijdshirt en kousen: Voor deelname aan de competitie is een wit wedstrijdshirt en zijn de witte kousen verplicht. Het is aan het team om te beslissen of er ook een blauw wedstrijdshirt moet worden aangeschaft.
 2. Helm: De helm waarmee wordt gespeeld, dient navy blauw te zijn.
 3. Handschoenen: Het wordt bij voorkeur aanbevolen om navy blauwe handschoenen te dragen tijdens het spelen.
 4. IJshockeybroek: De ijshockeybroek moet navy blauw zijn. Als een speler ervoor kiest om een andere kleur ijshockeybroek te dragen, is het verplicht om een overbroek te dragen. Vanaf de U17-categorie is het dragen van een overbroek verplicht.

Tenue bestellen:

 1. Bestellen: via het formulier in deze link 
 2. Maatkeuze: Spelers zijn verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste maat voor hun tenue. Er is een maattabel beschikbaar in het bestelformulier om te helpen bij het maken van de juiste keuze.
 3. Pas sessie: Het wordt sterk aanbevolen om een pas sessie te doen voordat je het tenue aanschaft. Dit kan worden geregeld door een afspraak te maken bij Sander de Gruiter via materiaal@dordrechtlions.nl. Een pas sessie helpt ervoor te zorgen dat de tenue goed past en comfortabel is tijdens het spelen.
 4. Voorwaarden gepersonaliseerde items: Op de items, de kleding met op maat gemaakte opdrukken bestaat er geen recht op retournering of restitutie: Dit betekent dat je het product niet kunt terugsturen om je geld terug te krijgt.

Een complete ijshockeyuitrusting bestaat uit:

 • IJshockeyschaatsen
 • Stick
 • Helm
 • Handschoenen
 • Nekbescherming
 • Elleboogbescherming
 • Kniebescherming
 • IJshockeybroek
 • Bodyprotector
 • Tok
 • Overshirt
 • Kousen

Het is van groot belang om al deze elementen van de uitrusting correct te dragen om de veiligheid tijdens ijshockeywedstrijden en trainingen te waarborgen. Veiligheid staat altijd voorop in sporten zoals ijshockey.

Een advies kan waardevol zijn bij het aanschaffen van deze uitrusting. Je kunt hiervoor eveneens terecht bij Sander de Gruiter via materiaal@dordrechtlions.nl

Voor het deelnemen aan de ijshockeyschool is een volledige uitrusting nog niet (direct) van toepassing en zijn er mogelijkheden om de uitrusting te lenen van de club.