Goalie Kevin Riedijk terug bij Dordrecht Lions

IJshockeyclub Dordrecht Lions heeft een belangrijke aanwinst vastgelegd. Het gaat om de 30-jarige goalie Kevin Riedijk. De geboren Dordtenaar kent een mooie carrière en had vorig jaar nog getekend in de BeneLeague bij Nijmegen Devils. 

Na een buitenlands avontuur bij de jeugd in het Duitse Essen Moskitos, keerde de jeugdinternational in 2011 terug naar zijn geboortestad. Speelde 3 seizoenen in de hoofdmacht en vertrok toen naar Tilburg in 2014. Speelde niet alleen bij het eerste team, kwam ook uit bij het Toekomstteam. Keerde kortstondig in 2015 terug naar Dordrecht, voor een Eredivisie avontuur. Helaas kreeg de toenmalige Stichting financiële problemen en Dordrecht was uit het hoogste niveau. Riedijk zag zijn kans schoon en tekende bij Zoetermeer Panters een contract, op het hoogste niveau. Speelde daar grotendeels als 1e goalie en zorgde voor ervaring en stabiliteit in zijn spel. Afgelopen jaar werd de Dordtenaar benaderd door Nijmegen Devils. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten en kwam het niet tot daadwerkelijk spelen toe in de beneleague. De ervaren goalie wilde zijn verblijf in Nijmegen een nieuwe kans geven, tot de sportbond IJshockey Nederland aangaf, geen licentie te geven aan de nieuwe organisatie in de Keizerstad. Riedijk heeft contact gehouden met de club en coach Marc Visschers. Het resulteerde uiteindelijk in een weloverwogen keuze om nu definitief terug te keren en niet voor de korte termijn.

Riedijk over zijn terugkeer; “Na een paar andere, mooie clubs te hebben ervaren (Tilburg, Zoetermeer en Nijmegen), heb ik besloten om terug te keren naar de club waar ik 25 jaar geleden begonnen ben. Sinds vorig jaar ben ik al in contact aangezien mijn broer toen al de overstap maakte. Door alle onzekerheden bij Nijmegen en aankomende gezinsuitbreiding, heb ik gekozen om terug te keren naar Dordrecht. Hoe fijn en makkelijk is het om op de fiets naar de training te gaan i.p.v. een uur in de auto. Dit zorgt ervoor dat ik meer tijd overhoud voor familie en vrienden. Ik denk met mijn ervaring dat ik de jonge spelers op sleeptouw kan nemen en samen met de oudere en meer ervaren spelers kunnen we een mooie nieuwe eenheid creëren dit jaar. Ik ben iemand die op en rondom het ijs 100% zal geven en verwacht dit ook van mijn medespelers. Ik denk met het aantal wat oudere, meer ervaren spelers en de jonge groep talenten, dat we een team op het ijs kunnen zetten die boven in de competitie kunnen meedraaien.”