Dordrecht Lions volop in beweging

Het afgelopen jaar was er ook voor ijshockeyclub Dordrecht Lions er eentje, die de boeken in gaat als een vreemd en heel erg leeg. Nauwelijks ijshockey, veel onzekerheid en weinig perspectief. Het seizoen 2020/2021 kende slechts 1 competitiewedstrijd en een niet ideale voorbereiding, waarin de Corona beperkingen al duidelijk zichtbaar werden. Daarna werd het stil, voor een langere tijd zelfs… tot afgelopen zomer, waarin voorzichtig aan werd gekeken naar het nieuwe seizoen. Inmiddels is er al aardig wat duidelijk voor de clubleiding van Dordrecht Lions.

Voor het 1e team van de Dordtse club, dat lang heeft stil gelegen, breekt er nu eindelijk een nieuw hoofdstuk aan. De ploeg van de Nijmeegse hoofdcoach Marc Visschers, kijkt vooruit en heeft veel zin in het komende ijshockeyseizoen. In de periode tussen april en nu waren er veel onduidelijkheden, financiële onzekerheden en was er ook nog de realiteit, die zorgde voor hoofdpijn. Nadat er een rondje gemaakt was, met elke speler van afgelopen seizoen, bleek dat enkele spelers de keuze hebben gemaakt om te stoppen bij het 1e team. 
Jesse van Eijnatten, Nigel Galjaard, Michel Kriens, Falco Veenhuizen en Damian van den Brink, hebben gekozen voor hun maatschappelijke carrière. Deze keuze komt voort uit een donkere periode, waarin spelers gaan nadenken over hun toekomst en daarin ook zien en ervaren, hoe het leven eruit ziet, zonder ijshockey. Een gedane keuze, tegelijkertijd ook een impact op de continuering van een vereniging, die enkele jeugdspelers ziet verdwijnen binnen de gelederen.

Hoofdcoach Marc Visschers sprak persoonlijk met deze jongens en legt uit: “Het is voor deze spelers niet makkelijk geweest om tegen mij te moeten uitspreken, dat ze de focus ergens anders gaan leggen. Dit terwijl ze allemaal, stuk voor stuk, hun liefde voor de sport uitspreken. Toch begrijp ik hun beslissing in deze bizarre tijd en gaat het leven ook gewoon door. Uiteraard is het jammer voor de club, omdat er enkele jonge spelers tussen zitten en dit gevolgen heeft voor opvolging van de oudere garde binnen het team. Er zit nu een gat in de continuering van het team, die over 2 tot 3 jaar merkbaar zal worden.”

Er brak een nieuw hoofdstuk aan, waarin er met veel inzet gewerkt is aan een selectie voor het komende seizoen. Hierin werd duidelijk dat het fundament van de selectie intact blijft. Ook enkele oudere spelers blijven en zijn gemotiveerder dan ooit. Visschers hierover: “In de gesprekken gaf het merendeel van de groep van vorig seizoen aan, al druk in training te zijn en de structuur van het ijshockey te missen. Ze willen de club echt op de kaart zetten en met veel enthousiasme kijken ze al naar september, waarin de voorbereiding gaat starten.”
Spelers vastgelegd

Zo kunnen we melden dat de volgende spelers al zijn vastgelegd; Captain Milan Boer, de Russische speler Nikita Kamyshev, aanvaller Floris Veenhuizen, Bram Mookhoek, Jong Oranje talent Levy Galjaard, verdedigers Exan de Rave en Arno Rath, goalie Bas van der Brugge en aanvallers Ferry Kooijman en jeugdspeler Thierry Hartmann.
Marc Visschers heeft meer nieuws; “We zullen komende tijd nog meer spelers bekendmaken, die extra ervaring en kwaliteit aan het team zullen geven.”

Het ziet er dus goed uit, voor de Dordrecht Lions, die komend seizoen in een nieuwe competitieopzet terecht komen. 14 clubs strijden, in twee verschillende poules, om een plek bij de eerste 4 teams te komen. Zij worden samengevoegd (8 clubs) tot één competitie welke voortgaat onder de noemer ‘EREDIVISIE’. Eindig je op plek 5 of lager in ieders poule, kom je terecht in de Eerste Divisie.