BeNeleague ervaring terug bij Dordrecht Lions

Nadat de club onlangs al had bekend gemaakt dat Kevin Riedijk terug keert, is er een belangrijke contractverlenging voor een drietal spelers.

Het gaat om de 30-jarige aanvaller Valentijn Scheffe. De snelle, behendige forward kwam terug in het seizoen 2019/2020, na 3 jaar in de BeNeleague te hebben gespeeld voor respectievelijk Den Bosch en Zoetermeer. Scheffe is ook een speler, die oorspronkelijk komt uit de Dordtse jeugdopleiding en in het seizoen 2015/2016 zijn debuut maakte in de BeNeleague voor Dordrecht Lions. 
Afgelopen seizoen werd er maar 1 competitiewedstrijd gespeeld, maar in zijn eerste jaar na terugkeer tekende Scheffe voor 12 goals en 27 assists in 18 wedstrijden. Een belangrijke speler dus voor het team van Coach Marc Visschers. De coach over de verlenging van Scheffe: “Valentijn is een speler die niet alleen belangrijk is op het ijs, daarnaast ook een jongen die inmiddels weet dat hij vertrouwen en wat meer vrijheid van mij krijgt. Hij is competitief ingesteld en je kunt zien dat hij al wat jaartjes in de BeNeLeague heeft gespeeld.”

Ook de 21-jarige winger, Erik Brand, heeft getekend bij de club. De nog jonge, maar getalenteerde winger, brengt snelheid in de ploeg en daarnaast een speler met een goed schot en goed overzicht. Afgelopen seizoen, tijdens de Corona periode, speelde Brand al een aantal oefenwedstrijden voor de Lions en coach Marc Visschers kijkt daar tevreden op terug. “We hebben met Erik wederom een speler die de afgelopen 2 seizoenen op BeNeLeague niveau heeft gespeeld en dus deze ervaring meeneemt naar ons team. Ik ken hem persoonlijk goed, daar hij een aantal jaren trainde bij het RTC. Wil hem ook een belangrijke rol gaan geven binnen het team en hij zal zijn leiderschap wat meer moeten gaan tonen, zowel op het ijs als daarbuiten.”

Op de verdediging heeft Dordrecht Lions ook een belangrijke steunpilaar vastgelegd. Deze speler was afgelopen seizoen, al een paar keer in het shirt van de Lions te zien, tijdens de voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen. Helaas door de Corona, eindigde het seizoen in mineur. Komend seizoen kunnen we hopelijk vele wedstrijden van hem genieten….. niemand minder dan Mitchell Riedijk!
De 31-jarige Riedijk, oudere broer van Kevin Riedijk, vertrok uit Dordrecht in het seizoen 2014/2015 naar het belofte team van Tilburg. Speelde daar 1 seizoen en keerde terug naar Dordrecht om deel te nemen aan het BeNeLeague avontuur. Helaas voor Riedijk duurde dat slechts ook 1 seizoen en ging daarna weer terug naar Tilburg. Totdat Zoetermeer panters de verdediger naar de Lichtstad haalde en Riedijk daar uiteindelijk 3 seizoenen verbleef. Nu komend seizoen hoopt de ervaren speler een sportief, mooi seizoen te gaan draaien en laat aan de clubleiding weten dat hij er heel veel zin in heeft!

Coach Marc Visschers over het vastleggen van Mitchell Riedijk: ”We misten achterin ervaring en leiderschap. Met Mitchell halen we dit binnen en kunnen we hem ook gaan inzetten in speciale situaties. Het is een hele rechtvaardige jongen, die andere spelers scherp kan zetten en aansturen. Heb zelf jaren lang op Eredivisie en BeNeLeague gecoacht en zie hem als een voorbeeld voor anderen, daarnaast ook kwaliteit op het ijs.”

De club hoopt eerdaags een mooie naam bekend te maken, daarnaast ook een buitenlandse speler.