Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Seizoen Dordrecht Lions geopend met een 3x3 clubtoernooi

Seizoen Dordrecht Lions geopend met een 3x3 clubtoernooi

28-09-2020

Het ijshockeyseizoen van de Dordrecht Lions kwam in maart abrupt ten einde toen ons land in de ban kwam van Corona. Ook voor de Dordtse ijshockeyers was dit een enorme klap. De competitie kon niet worden afgemaakt, kampioenschappen gingen net niet door en de befaamde leeuwentoernooien voor de jeugd moesten worden afgelast. 

Na maanden van binnen zitten was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Het ijshockey seizoen kon beginnen. Dit keer wilde het bestuur van de Dordrecht Lions goed uitpakken om iedereen weer met een goed gevoel het nieuwe seizoen in te sturen. Dit jaar werd namelijk het eerste 3x3 club toernooi georganiseerd!

Een 3x3 ijshockey toernooi wordt gespeeld op “klein” ijs. 1/3 van de ijsbaan wordt over de breedte gebruikt om 2 teams met 3 spelers en 1 goalie tegen elkaar te laten strijden. Dit maakt het spel nog dynamischer en sneller dan normaal. In wedstrijden van een kwartier hebben alle divisies van de Lions het tegen elkaar opgenomen. 

De avond begon met de kleine Lions van de U8 (onder de 8) en U10 (onder 10) en de U12 en U14 en junioren. Daarna was het de beurt aan de U16, u19 en de senioren teams uit de verschillende divisies. 

Het was een spektakel! Door de teams samen te stellen met verschillende niveaus was het voor iedereen nieuw en spannend en is een nieuwe traditie geboren. 

De Dordrecht Lions zijn klaar voor het nieuwe seizoen. De eerste thuis wedstrijd van het eerste is op 10 oktober in de Sportboulevard in Dordrecht. Publiek is welkom, uiteraard met de gepaste corona-maatregelen.

Wil je zelf of je kinderen ook ijshockeyen? We zoeken nog enthousiaste spelers voor onze ijshockeyschool! Neem contact op via ijshockeyschool@dordrechtlions.nl of kijk voor meer informatie op Ijshockeyschool.nl