Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Lions winnen overtuigend eerste competitie duel

Lions winnen overtuigend eerste competitie duel

30-09-2019

Zaterdag 28 september vond de eerste competitiewedstrijd van de Dordrecht Lions plaats in eigen huis tegen de Breda Yeti’s. 
De Yeti’s spelen dit seizoen het eerste seizoen in de eerste divisie, maar bestaat uit spelers van voormalig Tilburg 3. Desalniettemin raakte het ervaren team van Breda al vroeg in de eerste periode (2.07) op een achterstand tegen het jonge team van de Lions, die deze voorsprong niet meer uit handen gaven.

De snelle 1-0 kwam al van de stick van Levy Galjaard (ass. Nigel Zwiers) en het was Floris Veenhuizen die uit assist van Valentijn Scheffe en Exan de Rave de 2-0 op het scorebord zetten. Valentijn Scheffe was het zelf die ongeveer 30 seconden na de short-handed 2-1 van de Bredase (Tilburgse) Brekelmans de voorsprong middels een powerplay goal op assist van Milan Boer weer vergrootte naar 3-1.

Het was de Dordtse 'Man of the Match' Thierry Hartmann die de Lions al vroeg in de tweede periode de voorsprong op de Yeti’s op 4-1 wist te zetten. Dit was het enige doelpunt in deze periode.

Binnen 2 minuten in de derde periode zette Falco Veenhuizen op assist van z'n broer Floris en Milan Boer de stand op 5-1. Thierry Hartmann scoorde later de 6-1, ook op assist van Floris Veenhuizen. Het was wederom deze zelfde Floris Veenhuizen die de assist gaf op Martijn Broerse die daarmee het tweede doelpunt van Breda (Teunissen) beantwoordde. Met de stand van 7-2 hebben de Dordtse Lions overtuigend de Brabantse Yeti's met hun staart tussen de benen naar huis gestuurd.

Zaterdag 5 oktober spelen de Dordrecht Lions hun eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen de Eindhoven Kemphanen.