Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Met trots presenteren we de nieuwe trainer/coach voor het eerste team; Marc Visschers

Met trots presenteren we de nieuwe trainer/coach voor het eerste team; Marc Visschers

14-05-2019

Marc is een bekende van Dordrecht, te meer vanwege zijn rol als trainer op het RTC (Regionaal Talent Centrum) in Dordrecht. Hij is momenteel de hoogst gekwalificeerde trainer/coach in Nederland, met Master Niveau 5.
Hij heeft 74 interlands op zijn naam staan uit de periode 1995-2005 en hij heeft 18 seizoenen lang in de Eredivisie gespeeld, waarvan 13 in Nijmegen. In zijn carrière als speler is hij 6x landskampioen geworden en heeft hij 3x de beker gewonnen.

Als trainer/coach won Marc in Den Haag het kampioenschap in de Eerste Divisie. Het jaar erop haalde hij de halve finale voor de beker met Zoetermeer in de Eredivisie (nieuw team). Met Eindhoven is Marc later nog respectievelijk 5e en 6e geworden uit de play-offs in Eredivisie/BeNeLeague.
Daarnaast is hij ook nog 7 jaar trainer/coach bij Jong Oranje U16 geweest, tussen 2007 en 2014.

Naast Marc zal Larry Suarez (USA) de functie als trainer van de U14, U16 en U19 op zich nemen. Hij zal daarnaast ook de coaching van de U19 op zich nemen. Larry is een zeer ervaren trainer en coach met ontzettend veel kennis van ijshockey en ervaring.

Tot slot zal ‘onze eigen’ Sander de Gruiter de eindverantwoordelijke hoofdtrainer zijn voor de trainingen van de U8 en U10, alsmede de U12 en Aspiranten/Junioren/Jeugdrecreanten. Daarnaast zal Sander weer plaats nemen in de Technische Commissie, op verzoek van het bestuur van Dordrecht Lions.

Met deze samenstelling van trainers wil de club laten zien weer een stap extra te zetten richting het prestatie ijshockey en dat ijshockey ‘serieus wordt genomen’ in Dordrecht.

Zowel in het eerste team als bij de jeugd is eventueel ruimte voor spelers die samen met de Dordrecht Lions door willen groeien en op een hoger niveau willen gaan spelen. Informatie en/of verzoeken: tc@dordrechtlions.nl