Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Eerste Divisie ijshockey voor Stichting Matchis!

Eerste Divisie ijshockey voor Stichting Matchis!

6-02-2019

Spectaculair ijshockey in een speciaal wedstrijdtenue voor het goede doel: competitiewedstrijd van het Eerste team van de Dordrecht Lions tegen Tilburg Trappers.

De spelers van het eerste team van Dordrecht zullen tijdens hun wedstrijd die avond spelen in speciaal ontworpen én gesponsorde shirts die na de wedstrijd geveild zullen gaan worden voor het goede doel.

De toegang op 16 februari staat geheel open. Jouw toegangsprijs bepaal je namelijk zelf met jouw donatie aan Stichting Matchis. Zou jij graag een ijshockeywedstrijd willen zien? Pak dan nu je kans!

Jeugdleden gaan sponsorschaatsen voor stichting Matchis!
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 9.000 mensen de diagnose bloedkanker, daarvan hebben er ongeveer 200 mensen acute lymfatische leukemie. 70% van de patiënten is jonger dan 20 jaar.
Stichting MATCHIS zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans op overlijden groot. Zo trof deze ziekte ook de zeer getalenteerde oud-Dordrecht Lions goalie Tom Barendregt op 17 jarige leeftijd. Hieronder zijn verhaal;
“In september 2016 kreeg ik de diagnose Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Ik was toen 17 jaar. Ik kreeg de mogelijkheid voor een stamceltransplantatie en heb deze kans met beide handen aangegrepen. Mijn zusje van 14 was te jong om donor te zijn. En toen kwam het goede nieuws dat er een passende donor was gevonden via de databank van MATCHIS! Op 15 maart 2017 was het zover: na een zware chemo en volledige lichaamsbestraling, kreeg ik mijn nieuwe stamcellen en met een goed resultaat! Wat er met mij is gebeurd, dat kan iedereen overkomen.“
Het werven van extra fondsen is nodig om potentiële stamceldonors te kunnen laten typeren. Elke nieuw geregistreerde donor kost 45 euro. Deze kosten worden gemaakt voor het registreren, testen en beheren van het donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is een laboratorium onderzoek om het soort stamcellen van de donor te bepalen.
Zo geeft Stichting MATCHIS patiënten als Tom een goede kans op genezing en dus toekomst.

De Dordrecht Lions gaan schaatsen voor dit goede doel!
Alle jeugdleden van ijshockeyclub Dordrecht Lions gaan op 16 februari vanaf 17.45 uur zoveel mogelijk rondjes schaatsen op de hardrijbaan van de Sportboulevard. Om zoveel mogelijk sponsorgelden op te halen hebben ze in de twee weken voor het schaatsen sponsoren (per rondje of een vast bedrag) verzameld op hun sponsorkaart.

Heb je geen interesse om ijshockey te kijken, maar zou je wel graag via onze club willen doneren aan stichting Matchis, maak dan jouw donatie over op Bankrekeningnummer is NL16 RABO 0159 5568 13, t.n.v IJHC Dordrecht Lions, o.v.v. sponsorschaatsen voor Matchis.