Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Schaatsen voor Matchis het Nederlands centrum voor stamceldonoren

Schaatsen voor Matchis het Nederlands centrum voor stamceldonoren

28-01-2019

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 9.000 mensen de diagnose bloedkanker, daarvan zijn er ongeveer 200 mensen acute lymfatische leukemie. 70% van de patiënten is jonger dan 20 jaar. De Dordrecht Lions gaan schaatsen stichting Matchis op 16 februari 2019!

 

Dordrecht Lions sponsorschaatsen Tom Barendrecht 01Stichting MATCHIS zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans op overlijden groot. Zo trof deze ziekte ook de zeer getalenteerde oud-Dordrecht Lions goalie Tom Barendregt op 17 jarige leeftijd. Hieronder zijn verhaal;

 


Dordrecht Lions sponsorschaatsen Tom Barendrecht 02In september 2016 kreeg Tom de diagnose Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Hij was toen 17 jaar. Hij kreeg de mogelijkheid voor een stamceltransplantatie en heb deze kans met beide handen aangegrepen. Mijn zusje van 14 was te jong om donor te zijn. En toen kwam het goede nieuws dat er een passende donor was gevonden via de databank van MATCHIS! Op 15 maart 2017 was het zover: na een zware chemo en volledige lichaamsbestraling, kreeg hij zijn nieuwe stamcellen en met een goed resultaat! Wat er met hem is gebeurd, dat kan iedereen overkomen.

 

 

Ben jij gezond? Word ook stamceldonor en maak het verschil.
Ga naar www.matchis.nl om stamceldonor te worden.

 

Doel van het schaatsen voor Stichting MATCHIS:

Het werven van extra fondsen is nodig om potentiële stamceldonors te kunnen laten typeren. Elke nieuw geregistreerde donor kost 45 euro. Deze kosten worden gemaakt voor het registreren, testen en beheren van het donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is een laboratorium onderzoek om het soort stamcellen van de donor te bepalen. De Lions gaan schaatsen voor dit doel op 16 februari 2019!

 

Zo geeft Stichting MATCHIS patiënten als Tom een goede kans op genezing en dus toekomst.

Wilt u nu al een bijdrage leveren aan Stichting Matchis, zonder dat onze jeugdleden hiervoor gaan schaatsen? Dat kan! Alle bedragen zijn welkom.
U kunt uw gift overmaken op Bankrekeningnummer NL16 RABO 0159 5568 13 t.n.v. IJHC Dordrecht Lions, o.v.v. sponsorschaatsen voor Matchis.

 

Schaatsen door en voor de Dordrecht Lions.

IJshockey is de coolste en snelste teamsport ter wereld. De sport is gebaseerd op teamwork, discipline, kracht en snelheid. IJshockey is een geweldige sport om naar te kijken, maar eraan meedoen is nog beter. IJshockey is ook ook een dure sport. Om het betaalbaar te houden is sponsoring is van groot belang.

Dordrecht Lions sponsorschaatsen Tom Barendrecht 03Dat is dan ook het tweede doel van het sponsorschaatsen door de Lions: het mogelijk te maken voor aanschaf van trainingsmaterialen, welke door de gehele club gebruikt kunnen worden. Vanaf de ijshockeyschool tot aan het eerste team, zoals aanschaf van pucks, pionnetjes, hesjes, markeringshoedjes, trainingshordes, stick-handeling tools, maar mogelijk ook materialen voor droogtrainingen.