Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Dordrecht Lions blijft in spoor koploper na winst op HIJS HOKIJ Den Haag

Dordrecht Lions blijft in spoor koploper na winst op HIJS HOKIJ Den Haag

24-10-2018

Het eerste team van Dordrecht Lions heeft na een moeizame eerste periode toch nog ruim weten te winnen van HIJS HOKIJ Den Haag, hoewel de wedstrijd het einde niet haalde.

De eerste periode ging gelijk op tussen de nummers 2 en 3 van de Eerste Divisie. Kansen waren er aan beide kanten, maar de goalies waren vooralsnog niet te passeren.

Ook in de tweede periode ging het in eerste instantie gelijk op, het was dan ook een spannende wedstrijd met de vraag wie er nu eens ging scoren. Het antwoord was halverwege deze periode Jasper Busink voor Dordrecht Lions, op assist van Falco Veenhuizen en Milan Boer.
Helaas moest kort daarop de Haagse goalie geblesseerd van de baan en de nieuwe goalie bofte niet, want de Dordtenaren hadden nu de smaak te pakken en het stond al snel 3-0 door een goal van Jurijs Duhanins, op assist van Floris Veenhuizen en Milan boer en een goal van Floris Veenhuizen, op assist van Falco Veenhuizen en Florian Nelemans. Vlak voor het einde van deze periode werd het zelfs nog 4-0 door een curieus doelpunt van Florian Nelemans. Van grote afstand schoot hij de puck weg, bewust richting goal? Niet alle toeschouwers hadden het in de gaten, maar de puck belande wel in de goal.

De laatste periode was dan ook een formaliteit. Al snel werd het nog 5-0 door Jasper Busink, op assist van Falco Veenhuizen en Milan Boer. Tot dat moment was het een sportieve wedstrijd met weinig straffen. Toch sloeg halverwege deze periode de vlam in de pan met een ordinaire vechtpartij. 1 Dordtenaar en 2 Haagse spelers kregen 25 minuten voor fighting, waaronder de Haagde goalie. Den Haag weigerde vervolgens om verder te spelen en na 51 minuten en 51 seconden betekende dat het einde van de wedstrijd bij een stand van 5-0 voor Dordrecht Lions.
Omdat Tilburg een punt verspeelde in Nijmegen, staan de Dordrecht Lions nu alleen 2e op 1 punt van Groningen.

A.s. zaterdag speelt Dordrecht Lions weer thuis tegen de Nijmegen Devils, een niet te onderschatten tegenstander.
Kom dus naar de ijshal in de Sportboulevard, de wedstrijd vangt aan om 20.15 uur.
Toegangsprijs €5,- en kinderen €3,-. Jeugdleden van de Dordrecht Lions in hun Lions wedstrijdshirt hebben gratis toegang.