Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Dordrecht Lions koploper na overwinning op Red Eagles

Dordrecht Lions koploper na overwinning op Red Eagles

8-10-2018


De Dordrecht Lions staan, na de mooie overwinning op Red Eagles Den Bosch, samen met HIJS HOKIJ en Groningen bovenaan de Eerste Divisie. Weliswaar is de competitie net gestart, maar voor de Lions is de start in ieder geval mooi met 2 overwinningen.
Dordrecht Lions begon sterk aan de wedstrijd en even leek het erop dat Red Eagles overklast zou worden. Martijn Broerse maakte dan ook de verdiende 1-0 op assist van Scott van Rijswijk en Ferry Kooijman.
De Lions leken door te drukken maar met een-man-meer voor Dordt werd een foutieve pass in een aanval onderschept en bij de uitbraak werd goalie Peter Seton kansloos gepasseerd, 1-1. Daarna werd Den Bosch sterker en ging de wedstrijd gelijk op.

In de 2e periode kon het alle kanten op, moest Peter Seton en na de goaliewisseling Gerhard Stern, een paar keer handelend optreden, maar Dordrecht Lions nam wel weer de leiding. Falco Veenhuizen maakte de 2-1 op assist van Tim Kok en in dezelfde minuut maakte Dion van ’t Hoff solo de 3-1. Den Bosch gaf echter niet op, vocht zich terug en maakte vlak voor het einde van deze 2e periode nog de 3-2.

De 3e periode bleef spannend met gevaarlijke situaties voor beide goals, totdat 7 minuten voor tijd Scott van Rijswijk met een schot van de blauwe lijn de bevrijdende 4-2 maakte.

Een mooie en uiteindelijk toch een verdiende overwinning voor Dordrecht Lions.
Volgende week zaterdag naar Eindhoven Kemphanen en de volgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 oktober tegen HIJS Hokij Den Haag.