Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Dordrecht Lions niet naar de finale Play-offs

Dordrecht Lions niet naar de finale Play-offs

28-02-2018

Het is het 1e team van Dordrecht Lions niet gelukt de finale van de playoffs te halen. In twee wedstrijden was UNIS Flyers Heerenveen, nummer 2 in de reguliere competitie, te sterk. Heerenveen heeft de finaleplaats echter niet cadeau gekregen.

In Heerenveen begon de thuisclub sterk aan de wedstrijd en aan het einde van de periode stond het al 3-0 voor Heerenveen en leek het alsof de Friezen een eenvoudige avond zouden krijgen.
In de 2e periode begon Dordrecht Lions echter sterk en binnen 2 minuten werd de achterstand en de spanning teruggebracht tot 3-2, eerst een goal van Falco Veenhuizen, op assist van Martijn Broerse en Florian Nelemans en direct daarna weer Falco Veenhuizen en weer op assist van Martijn Broerse.
Dit was schrikken voor de Friezen en het werd dan ook weer een echte wedstrijd. Helaas werden 2 minuten halverwege deze periode de Lions fataal, 2 minuten waarin de Friezen uit konden lopen naar 6-2.
In de 3e periode nog even hoop voor de Dordtenaren toen Bieke van Nes, op assist van Jasper Busink en Frank Meijer de stand op 6-3 bracht, maar te snel werd het 7-3 en was de wedstrijd beslist. De Friezen scoorden nog 2 maal en de Dordtenaren 1x door Falco Veenhuizen op assist van Scott van Rijswijk. Eindstand 9-4.
Dit betekende dat de tweede wedstrijd in Dordrecht gewonnen moest worden om er nog een beslissende derde wedstrijd in Heerenveen uit te halen.

De Lions waren deze wedstrijd zeker gelijkwaardig aan de Friezen, maar helaas werkte met name de Friese goalie niet mee. Heerenveen wist zowel in de 1e als in de 2e periode een keer te scoren. Een 2-0 achterstand bij het begin van de 3e periode is nog niet hopeloos, maar helaas zagen de Dordtenaren geen kans om de aansluitingstreffer te maken. Het bleef bij een 0-2 stand.

Geen finaleplaats tegen Groningen, maar net als vorig seizoen eindigde het in de halve finale. Het jonge team van Don Galjaard, Frans Hardenbol en Remco Brandt kan zeker terugkijken op een goed seizoen. Het zou mooi zijn als iedereen zou blijven, want dit team heeft zeker perspectief om ook volgend seizoen een rol van betekenis te spelen. Een mooie uitdaging voor de verantwoordelijken om dit voor elkaar te krijgen.Sponsoren