Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

DORDRECHT LIONS ten koste van Tilburg Trappers naar halve finale

DORDRECHT LIONS ten koste van Tilburg Trappers naar halve finale

19-02-2018

De Dordrecht Lions hebben voor een aangename verrassing gezorgd door de kampioen van vorig jaar uit te schakelen in de kwartfinale van de playoffs.

De overwinning in Tilburg vorige week werd nog afgedaan als zou Tilburg met een B-team hebben gespeeld in verband met de carnaval. De wedstrijd in Dordrecht gaf dan ook een ander Tilburgs team zien. Een compleet Tilburg Trappers met alle ervaren (en een paar oud 1e team) spelers, moest ervoor zorgen dat een derde wedstrijd in Tilburg nodig zou zijn. Het werd in Dordrecht een boeiend spektakel.

De 1e periode gaf direct strijd te zien, de ervaren en lepe Tilburgers tegen het jonge en enthousiaste Dordtse team. De 1e periode ging gelijk op met kansen over en weer, hoewel de Lions toch wat meer en betere kansen kreeg. De goalie van Tilburg was echter in deze periode niet te passeren en ook de Dordtse goalie Charlie Vocke hield zijn goal schoon.

De 2e periode hetzelfde beeld, maar toch was het Dordrecht Lions dat halverwege de 2e periode de leiding nam door een schitterend schot van de blauwe lijn van Scott van Rijswijk , op assist van Jasper Busink en Milan Boer. De Tilburgers reageerden door met meer druk te spelen en dat werd beloond na een mooie aanval en een snoeihard schot, waarbij Charlie Vocke kansloos was, 1-1.

De 3e periode gaf nog meer strijd te zien en het ging er dan ook steviger aan toe. Op dat moment kwam de ervaring van de Tilburgers boven drijven. Via allerlei acties werd geprobeerd de Lions uit hun spel te halen, onder het motto de referee bepaalt de grenzen. Dit ging overigens gepaard met sterk spel en na een vloeiende aanval werd de Dordtse defence uit elkaar gespeeld en dat betekende 1-2. Dordrecht Lions probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren, kansen waren er wel, maar de Tilburgse goalie was goed in vorm en onpasseerbaar. Vlak voor tijd werd Dordtse goalie ingewisseld voor een extra speler, maar hiervan profiteerden juist de Tilburgers en werd de wedstrijd beslist 1-3.
Dit betekende een derde en beslissende wedstrijd in Tilburg.

Voor aanvang van de wedstrijd in Dordrecht dachten veel Dordtenaren, dat het die avond moest gebeuren, want als er een derde wedstrijd zou komen in Tilburg, dan zouden de ervaren Tilburgers het wel afmaken. Het zou echter anders lopen.

Ook nu weer een spannende wedstrijd met kansen over en weer en weer nam Dordrecht Lions de leiding , nu al in de 1e periode. Het was Falco Veenhuizen, op assist van Floris Veenhuizen en Milan Boer die halverwege de 1e periode de stand verrassend op 0-1 bracht. Ook dit keer reageerde Tilburg snel, want binnen de minuut werd het 1-1.

De 2e periode probeerden de Tilburg Trappers door te drukken en halverwege werd het dan ook 2-1 en was de vraag of Dordrecht Lions voldoende veerkracht had om terug te komen. Het antwoord werd binnen 2 minuten gegeven door de 2-2 van Floris Veenhuizen , op assist van Milan Boer en Scott van Rijswijk.

De 3e periode moest dan maar de beslissing brengen, spanning genoeg, kansen over en weer, maar de goalies hielden hun goal schoon en de overtime moest de beslissing brengen.

Deze overtime van 5 minuten leek echter toch niet de beslissing te brengen en het publiek maakte zich al op voor de penaltie-shots. Maar 1 minuut voor einde overtime maakten de Tilburgers een technische fout, too-many-players en dat betekende een overtal situatie voor Dordt. Desondanks leek het tot penaltyshots te komen, totdat 12 seconden voor het einde Floris Veenhuizen scoorde, op assist van Erik Brand en Milan Boer. Ongelooflijke vreugde bij de Dordtenaren voor deze niet verwachte, maar zwaarbevochte en zeer verdiende overwinning.

Nu wacht de halve finale tegen Heerenveen. De data van de wedstrijden zijn nog niet bekend. De overwinning op Tilburg moet toch zoveel vertrouwen geven dat ook nummer 2 van de competitie Heerenveen een te nemen hindernis moet zijn op weg naar de finale. We zullen het allemaal zien.
Houd dus de website of de nieuwsbrief in de gaten voor de datum van de wedstrijd in Dordrecht.Sponsoren