Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Playoffs: Dordrecht Lions winnen 1e wedstrijd van Tilburg Trappers

12-02-2018

In de eerste wedstrijd in de playoffs hebben de Dordrecht Lions een uitstekende overwinning geboekt in Tilburg tegen Tilburg Trappers. Tilburg, de nummer 3 van de competitie startte als favoriet tegen de nummer 6 Dordrecht Lions, ofschoon Dordrecht Lions in de competitie in Tilburg had gewonnen.

Vanaf de eerst seconde gingen de Dordrecht Lions er goed tegenaan en al na 19 seconde kwamen ze op een 0-1 voorsprong door Falco Veenhuizen, op assist van Scott van Rijswijk. De wedstrijd ging gelijk op met kansen over en weer, maar de Tilburgers kwamen toch langszij. Verder werd er niet gescoord in deze periode.

In de 2e periode hetzelfde beeld, spannend en boeiend. En weer namen de Dordtenaren de leiding, nu door Milan Boer, op assist van Falco Veenhuizen en Jasper Busink. Dat Tilburg Trappers zich niet zo gauw gewonnen zou geven was te verwachten, zelfs nadat het in de 3e periode al snel 1-3 werd door Erik Brand op assist van Florian Nelemans. 
Deze voorsprong voelde goed en Dordrecht Lions ging met steeds meer vertrouwen spelen. Des te groter was de teleurstelling toen de halverwege de 3e periode, met een Tilburger op de strafbank, de Tilburgers de aansluitingstreffer short-handed maakten. Hoewel teleurstelling, de reactie was zoals het hoorde, binnen 2 minuten werd het verschil weer 2 goals, nu door een goal van Jasper Busink, op assist van Falco Veenhuizen en Florian Nelemans.

Het bleef spannend, maar de Tilburgers kwamen niet door de Dordtse defence. De eindstand bleef 2-4 in deze boeiende, maar sportieve wedstrijd (2x 2 minuten straftijd voor de Dordtenaren gedurende de gehele wedstrijd, wat een discipline).

Aanstaande zaterdag 17 februari om 20.00 uur in de eigen ijshal kunnen de Dordrecht Lions het afmaken en de halve finale bereiken. Het is nog niet gedaan, maar met de steun van het thuispubliek moet de volgende ronde te halen zijn.
Zorg dat je erbij bent om het team aan te moedigen!Sponsoren