Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Dordrecht Lions verliest van koploper Groningen, maar kan zich nu richten op de playoffs tegen Tilburg

7-02-2018

Zoals verwacht heeft Dordrecht Lions niet voor een stunt kunnen zorgen tegen de ongeslagen koploper Groningen. Groningen had tot dan toe alle 17 wedstrijden eenvoudig gewonnen. De meeste moeite thuis in Groningen hadden ze nog tegen nummer 2 Heerenveen, slechts een 8-2 overwinning. Dit voorspelde weinig goeds voor de Dordtenaren, die met Geleen aan het strijden waren voor de 6e plaats.

De 1e periode gaf Dordrecht Lions prima partij. 30 seconden voor het einde van deze periode kwam dan toch de 1-0 voor Groningen en dat met een Groninger op de strafbank.

Ook de 2e periode gaf Dordrecht Lions goed weerwerk. Het werd weliswaar 2-0 (weer short-handed) en 3-0 (power-play), maar nu was het Dordrecht Lions dat vlak voor het einde van de 2e periode scoorde via Frank Meijer op assist van Milan Boer. 

De 3e periode ging in met een 3-1 stand, maar in deze periode bleek dat de Groningers niks weg wilden geven. Het werd 4-1 (weer short-handed) en tenslotte ook nog 5-1 en 6-1. 

Desondanks een verdienstelijk resultaat, de kleinste thuisoverwinning voor Groningen in dit seizoen. Dordrecht Lions is uiteindelijk op de 6e plaats geëindigd en maakt zich nu op voor de playoffs tegen de nummer 3 Tilburg, waarvan thuis met 3-7 werd verloren, maar in Tilburg met 4-3 werd gewonnen. Dat beloven dus spannende wedstrijden te worden.

Op 11 februari speelt Dordrecht Lions de eerste wedstrijd in Tilburg, aanvang 20.00 uur.

De tweede wedstrijd is in Dordrecht op zaterdag 17 februari om 20.00 uur.

Indien beide teams een wedstrijd hebben gewonnen is de beslissende wedstrijd op zondag 18 februari om 20.30 uur in TilburgSponsoren