Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Benauwde, maar verdiende overwinning Dordrecht Lions

23-01-2018

De Dordrecht Lions hebben in Amsterdam een benauwde 2-3 overwinning geboekt op Amstel Tijgers Amsterdam, de nummer 8 in de rangschikking.

Amsterdam is in een hevige strijd gewikkeld met Zoetermeer en Leeuwarden om de 8e plaats en dus een plek in de playoffs. Dordrecht Lions is al geplaatst, maar probeert juist zo hoog mogelijk te eindigen, om niet al in de eerste ronde van de playoffs tegen nummer 2 in de rangschikking, Heerenveen, te moeten spelen. Beide ploegen moesten en wilden dus winnen.

De 1e periode waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar het was toch Dordrecht Lions dat met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten door een goal van Jasper Busink, op assist van Frank Meijer en Zoë Barbier.

Ook de 2e periode gaf een zelfde beeld te zien , maar nu waren het de Amsterdammers die al vroeg in de periode wisten te scoren.

Met een 1-1 stand begon de 3e periode en dat beloofde dus veel spanning. Al snel wist Dordrecht Lions weer een voorsprong te nemen door Floris Veenhuizen, op assist van Bieke van Nes en Milan Boer. De wedstrijd werd wat steviger en het werd zelfs 1-3 door Falco Veenhuizen, op assist van Floris Veenhuizen en Milan Boer. De wedstrijd was echter nog niet beslist en anderhalve minuut voor tijd was de spanning weer helemaal terug door de aansluitingstreffer van Amsterdam. Verder lieten de Lions de Amsterdammers niet komen en konden de 3 punten meegenomen worden naar Dordrecht.

Het blijft dus ongemeen spannend om de plaatsen 3 tot en met 7.
3 Tilburg 15-28
4 Nijmegen 15-25
5 Dordrecht 16-25
6 Geleen 16-25
7 Den haag 16-23

As zaterdag 27 januari speelt Dordrecht Lions thuis tegen Den Haag. Omdat de laatste wedstrijd van Dordrecht Lions tegen het ongenaakbare Groningen is (dit weekend 9-0 tegen Tilburg), moet er zaterdag gewonnen worden om er zeker van te zijn dat we geen 7e worden en tegen nummer 2 Heerenveen moeten spelen in de playoffs. Reden te meer dus om zaterdag om 20.00 uur Dordrecht Lions aan te moedigen.Sponsoren