Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Lions winnen laatste wedstrijd van 2017

24-12-2017

Dordrecht Lions heeft de laatste wedstrijd in 2017 gewonnen en wel van Smoke Eaters uit Geleen. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want het team uit Geleen stond 4e en de Lions 7e, maar het verschil was slechts 3 punten. 

Beide ploegen strijden met Tilburg, Nijmegen en Den haag om de plaatsen 3 tot en met 7. Deze rangschikking is belangrijk voor de indeling van de playoffs. De nummers 7 en 8 ontmoeten in de eerste ronde Heerenveen en Groningen en deze ploegen zijn dit seizoen duidelijk te sterk voor de andere teams.

De Dordtenaren namen de wedstrijd serieuzer dan de Limburgers, die slechts met 2 lijnen naar Dordrecht waren gekomen. Dordt begon dan ook sterk en binnen 2 minuten werd het 1-0 door Martijn Broerse op assist van Zoë Barbier en Erik Brand. Halverwege deze periode werd het 2-0 door Erik Brand op assist van Rens de Jongh en Martijn Broerse en snel daarop zelfs 3-0 door Carsten Mijnders op assist van Frank Meijer. De Limburgers kwamen echter al snel op 3-1 waardoor het toch spannend bleef.

In de 2e periode ook weer een goede start van Dordrecht Lions en met een verdiende 4-1 tot gevolg door een hard schot van afstand van Levy Galjaard na een assist van Jesse van Eijnatten en Ferry Kooijman. Weer kwamen de Limburgers terug tot 4-2, maar na de 5-2 van Falco Veenhuizen op assist van Jasper Busink en Indy Bontan was de wedstrijd toch wel beslist.

De 3e periode hadden de Dordtenaren niet veel te duchten van de tegenstander en werd de score opgevoerd via 6-2 door Levy Galjaard op assist van Ferry Kooijman naar 7-2 door Bieke van Nes met een kunstig doelpunt na een assist van Carsten Mijnders en Pascal van Waarden.

Een duidelijke overwinning voor Dordrecht Lions en dat maakt het in de stand alleen maar spannender. Dordrecht Lions staat 5e op 3 punten van nummer 3 Tilburg, maar 1 punt voor op nummer 7 HIJS Hokij Den Haag. 5 ploegen op 4 punten van elkaar, hoeveel spannender wil je het hebben.

Aanstande zaterdagavond 30 december om 20.00 uur het EINDEJAARSFEEST van Dordrecht Lions met vrij schaatsen voor de leden, ouders, vrijwilligers en sponsoren met oliebollen en “champagne”.

De eerste thuiswedstrijd in 2018 is pas zaterdag 27 januari en wel tegen HIJS Hokij Den Haag.Sponsoren