Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

DORDRECHT LIONS te sterk voor CAPITALS LEEUWARDEN

11-12-2017

Afgelopen zaterdag speelden de Dordtse Lions tegen de Capitals uit Leeuwarden. Dordrecht Lions had wat goed te maken voor eigen publiek na de teleurstellende nederlaag tegen Nijmegen vorige week.

De Lions begonnen dan ook direct met de tegenstander onder druk te zetten, er werd goed forgechekt waardoor de Friezen geen tijd kregen om zelf een aanval op te zetten. Ze hadden geluk dat ze een goede goalie hadden meegenomen, maar in de 1e periode was ook hij kansloos bij de 1-0 van Jasper Busink, op assist van Milan Boer. 10 minuten werd het ook 2-0 via Falco Veenhuizen, op assist van Jasper Busink en Indy Bontan. De wedstrijd werd eigenlijk nog in deze periode beslist door de 3-0 van Frank Meijer, solo. 

Ook de 2e periode gaf hetzelfde beeld te zien, Leeuwarden kwam nauwelijks aan aanvallen toe, maar toch duurde het nog 12 minuten voordat Dordrecht Lions weer het doel trof. Het werd een Veenhuizen-goal, Falco Veenhuizen op assist van Floris Veenhuizen. Direct daarop werd de goede goalie van Leeuwarden gewisseld voor, zoals zou blijken, een andere goede goalie. Mede daardoor bleef het deze periode bij 4-0.

De 3e periode gaf Leeuwarden wel goed tegenstand, de aanvallen werden gevaarlijker en de Dordtse goalie Charlie Vocke, moest zelfs een paar keer ingrijpen, wat hij overigens prima deed. Toch was het Dordrecht Lions dat nog een keer kon scoren, Bieke van Nes schoot hoog in het doel, na een assist van Falco Veenhuizen. Eindstand werd hiermee 5-0, een prima overwinning.

Dordrecht Lions staat nu op de 6e plaats, slechts 3 punten achter op de nummers 3 Geleen en Tilburg.

Volgende week en zware uitwedstrijd tegen nummer 2 Heerenveen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 23 december tegen Smoke Eaters Geleen.Sponsoren