Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

VERLIES EN WINST voor DORDRECHT LIONS

4-12-2017

Een druk weekend voor Dordrecht Lions met een thuiswedstrijd tegen Nijmegen en een uitwedstrijd tegen het sterke Tilburg...

Nijmegen stond maar 1 puntje boven de Lions en in Nijmegen werd maar net verloren met 3-4. Omdat Tilburg een van de betere ploegen is in de Eerste Divisie, moest er wel gewonnen worden van Nijmegen om na de reguliere competitie in de playoffs niet direct tegen een van de sterkste teams te moeten beginnen. 

Ook in Dordrecht bleek het krachtsverschil met Nijmegen minimaal, met dit verschil dat de Nijmegenaren beter met de kansen omgingen.

In de 1e periode leverde dat al een 0-2 voorsprong op voor Nijmegen en begin 2e periode werd dit zelfs 0-3. Dordrecht Lions kon pas iets terug doen met 2  Nijmegenaren op de strafbank. Hiervan profiteerde Indy Bontan, op assist van Scott van Rijswijk en Frank Meijer.
Nog in dezelfde periode wist Nijmegen de voorsprong uit te breiden tot 1-4.

Omdat Dordrecht Lions wel vaker in de 3e periode terugkwam van een achterstand, werd ook nu gezocht naar een treffer en met succes. Het was Floris Veenhuizen, op assist van Bieke van Nes en Dion van’t Hof die de stand op 2-4 bracht en daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Helaas duurde dat maar 2 minuten, want Nijmegen reageerde alert op een misverstand in de Dordtse defence , 2-5. Dordrecht wist nog wel 1 keer te scoren door Milan Boer op assist van goalie Charlie Vocke (?), maar dit was vlak voor tijd en te laat om de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen.

Een teleurstellend resultaat en dat terwijl ze een dag later naar Tilburg moesten.

Een uitwedstrijd tegen Tilburg is altijd een lastige klus, maar meestal zijn de Dordtenaren wel extra gemotiveerd tegen Tilburg.

Dat was ook deze avond weer het geval. De 1e periode nam Tilburg weliswaar een 1-0 voorsprong, maar verder lieten de Dordtenaren het niet komen.

In de 2e periode ging Dordrecht Lions steeds beter spelen en binnen 4 minuten werd de achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. De gelijkmaker was voor Carsten Mijnders, op assist van Erik Brand. Dankzij Floris Veenhuizen op assist van Milan Boer nam Dordrecht een voorsprong en via diezelfde Floris Veenhuizen , nu op assist van Bieke van Nes en Milan Boer werd het 1-3. Tilburg geeft niet gauw op en zeker niet tegen Dordrecht en vlak voor het eind v an de 2e periode was de spanning weer terug door de 2-3.

De 3e periode was een echte Tilburg – Dordrecht wedstrijd , veel spanning en dus emotie. Dordrecht Lions leek stand te houden en 2 minuten voor tijd werd de Tilburgse goalie eruit gehaald om met een speler meer de gelijkmaker te forceren. En dat gebeurde 9 seconden voor tijd. Een geweldige domper voor Dordrecht Lions en dan de overtime moeten spelen valt niet mee. 

In de overtime werd echter niet gescored en de penalties moesten de beslissing brengen. Uiteindelijk was het Floris Veenhuizen die de beslissende maakte, waardoor Dordrecht Lions in ieder geval met 2 punten naar huis kon.

Een geweldig resultaat. Na de nederlaag tegen Nijmegen en de teleurstelling van de late gelijkmaker van Tilburg, toonde het team  karakter en dat beloofd veel voor de rest van het seizoen.

As zaterdag 9 december om 20.00 uur komt Leeuwarden op bezoek, op papier een zwakkere tegenstander, maar in Leeuwarden werd wel met 3-2 verloren. De Dordtenaren hebben dus wat goed te maken.Sponsoren