Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Lions spelen goed, maar kunnen koploper Groningen niet verrassen

Lions spelen goed, maar kunnen koploper Groningen niet verrassen

27-11-2017

De Groningers waren met een complete selectie afgereisd naar Dordrecht en namen deze wedstrijd dus zeer serieus. Waarom Groningen al zijn tegenstanders omver blaast, lieten ze in de 1e periode zien. Hoewel de Dordtenaren misschien wel net zo veel kansen kregen als de Groningen, stond het aan het eind van de 1eperiode toch al 0-4. Met snoeiharde schoten vanaf de blauwe lijn en snelle aanvallen, gecombineerd met een goede stickhandling waren de Groningers zeer effectief. Desondanks bleven de Dordtenaren strijden voor een goed resultaat.

Dordrecht Lions begon sterk aan de 2e periode. Dit leverde een aantal kansen op die helaas niet konden worden verzilverd. Groningen kreeg ook wel kansen, maar de Dordtse verdediging stond goed. Slechts 1x kon Groningen profiteren op het moment dat de Lions een man op de strafbank hadden.

Met een 0-5 begon de 3e periode. De wedstrijd leek beslist, maar Dordrecht bleef met veel inzet spelen om toch de 0 van het scorebord te halen en dat lukte. Met een assist van Bieke van Nes, was het Floris Veenhuizen die met een geplaatst schot voor de 1-5 zorgde. Groningen reageerde snel met de 1-6 maar weer zag Dordrecht kans om terug te komen. Na een vloeiende aanval via Dion van’t Hof en Bieke van Nes was het Floris Veenhuizen die eerst de goalie op het verkeerde been zette en vervolgens zorgde voor de 2-6. Dat dit niet de bedoeling was van de Groningers bleek wel uit hun reactie. De Groningse coach moest al snel vertrekken van de scheidsrechter en het regende vervolgens straffen voor de Groningers. Dordrecht probeerde hier wel van te profiteren, maar het waren de Groningers die via snelle aanvallen de stand opvoerden naar 2-8. Hoewel ze op zoek gingen naar de 10 lieten de Dordtenaren dit niet gebeuren. Eindstand 2-8, zeker geen schande omdat alleen Tilburg met een 2-4 verlies een kleinere nederlaag leed tegen de Groningers.

Dordrecht Lions staan nu 7e, 5 punten meer dan de ploegen die buiten de playoffs dreigen te vallen. 

As zaterdag weer een thuiswedstrijd en wel tegen AHOUD Devils Nijmegen, de nummer 5 in de stand met slechts 1 punt voorsprong op Dordrecht Lions.Sponsoren