Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Lions tonen veerkracht en winnen van Den Haag

21-11-2017

Na een moeizame start in de competitie heeft het team van coach Don Galjaard de smaak van het winnen weer te pakken en voor de vierde achtereenvolgende keer kwamen de Lions winnend van het ijs.

Daar zag het lange tijd niet naar uit, want HIJS Hokij Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en halverwege de eerste periode stonden de Hagenezen al met 2-0 voor. Op dat moment moest de niet fitte goalie Charlie Vocke ook nog eens worden vervangen door Gerhard Stern. De Dordrecht Lions lieten zich echter niet ontmoedigen en tegen het einde van de 1e periode werd geprofiteerd van een Hagenees op de strafbank. Deze aansluitingstreffer werd gescored door Frank Meijer, op assist van Phillipe Boutrs Girgi en Rens de Jongh.

De 2e periode begon echter weer slecht voor Dordrecht Lions. Nu profiteerde HIJS Hokij Den Haag van een Dordtenaar op de strafbank en met 3-1 leek de wedstrijd beslist. Den Haag werd sterker, maar dankzij een uitstekend keepende Gerhard Stern werd voorkomen dat Den Haag verder uitliep in deze periode.
Als Den Haag al dacht de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, kwamen ze bedrogen uit. Nu waren het de Lions die de periode sterk begonnen en met resultaat. Binnen twee minuten scoorde Jasper Busink, op assist van Frank Meijer en Phillipe Boutrs Girgis en kwam er ook geloof in een goed resultaat.
En terecht, want na 5 minuten werd met een man meer op het ijs de stand al weer gelijk getrokken door Scott van Rijswijk, op assist van Jasper Busink en Phillipe Boutrs Girgis. Den Haag had het moeilijk, zeker omdat Gerhard niet te passeren bleek.

Halverwege de 3e periode moest een Hagenees zich melden in de strafbank en weer profiteerde Dordrecht Lions. De 3-4 kwam op naam van Phillipe Boutrs Girgis, op assist van Scott van Rijswijk en Milan Boer. Het derde doelpunt in een powerplay situatie dus. Gedurende de laatste vijf minuten probeerde Den Haag van alles om de gelijkmaker te forceren, maar Dordrecht Lions bleef sterk overeind, ook zonder straffen op lopen. Hieruit blijkt dat het team van coach Don Galjaard en teamleiders Frans Hardenbol en Remko Brand, grote stappen heeft gemaakt in dit seizoen. Een verdiende 4-3 overwinning op Den Haag en die telt.

Aanstaande zaterdag 25 november komt GIJS Groningen op bezoek in Dordrecht, een team dat dit seizoen te sterk lijkt voor de Eerste Divisie met tot nu toe alleen maar grote overwinningen. Toch is Dordrecht Lions niet kansloos als ze de opgaande lijn van de laatste weken kunnen doorzetten. De Groningers zijn in ieder geval gewaarschuwd. De wedstrijd begint zaterdag om 20.00 uur.
Bezoekers worden geadviseerd op tijd aanwezig te zijn, want het zal ongetwijfeld druk worden.Sponsoren