Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Strijdlustig Dordrecht Lions verslaat Zoetermeer Panters

Strijdlustig Dordrecht Lions verslaat Zoetermeer Panters

31-10-2017

Een zeer strijdlustig Dordrecht Lions heeft in eigen hal de eerste overwinning geboekt van het seizoen.

De Dordtenaren begonnen goed en waren duidelijk het betere team. De 1-0 van Bieke van Nes op assist van Nigel Zwiers was dan ook terecht.
Zoetermeer heeft echter een taai team en binnen 2 minuten namen ze een 2-1 voorsprong. Dordrecht Lions liet zich niet van de wijs brengen en al snel volgde de 2-2 door Dion van ’t Hof op assist van Floris Veenhuizen.

De 2e periode ging aanvankelijk gelijk op, maar nadat Zoetermeer profiteerde van een Dordtenaar op de strafbank en 2-3 maakte, had Dordt het moeilijk. Zoetermeer werd sterker, maar met veel strijdlust en een prima keepende Charlie Vocke bleef de schade in deze periode verder beperkt.

In de 3e periode weer een Dordts team dat voor elke meter ijs streed en beloond werd met de gelijkmaker door Davey van Turenhout op assist van Jasper Busink en zelfs een 4-3 voorsprong nam door Bieke van Nes op assist van Dion van ’t Hof. Vlak voor tijd kwam echter toch de gelijkmaker, weer met een Dordtenaar op het strafbankje. De eindstand van 4-4 betekende overtime.

De 5 minuten overtime met 3 spelers tegen 3 was bloedstollend, kansen over en weer , maar dankzij twee uitstekende goalies bleef het 4-4 en moesten de penaltyshots de beslissing brengen.

Martijn Broerse en Floris Veenhuizen scoorden in de eerste serie van 3, maar dat deden ook 2 spelers van Zoetermeer. De om-en-om reeks werd uiteindelijk beslist door Frank Meijer. Dordrecht Lions blijft daarmee in de race voor de playoffs.

Op zaterdag 11 november om 20.00 uur spelen de Dordrecht Lions thuis tegen Amstel Tijgers Toekomstteam.
Voor wie daarop niet kan wachten: op 3 november spelen de Dordrecht Lions om 20.30 uur tegen Ahoud Devils in Nijmegen.
(foto's van René Kamps)Sponsoren