Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Dordrecht Lions vergeten te winnen na feestelijke presentatie

Dordrecht Lions vergeten te winnen na feestelijke presentatie

16-10-2017

De Dordrecht Lions hebben voor ruim 500 toeschouwers niet kunnen winnen van UNIS Flyers Heerenveen en dat was niet nodig geweest...
De avond begon nog wel zo feestelijk; voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelers aan de hand van een jeugdspeler U8/U10 en U12 voorgesteld aan het publiek. 

Tegen het fysiek sterke Heerenveen was Dordrecht in de eerste periode de betere ploeg, maar toch namen de Friezen een 0-1 voorsprong.  Dordrecht kwam goed terug, maakte gelijk via Indy Bontan op assist van Floris Veenhuizen en Zoë Barbier en nam een minuut later een 2-1 voorsprong door Milan Boer, weer op assist van Floris Veenhuizen en Zoë Barbier. De eerste periode werd dan ook afgesloten met een 2-1 voorsprong en er leek weinig aan de hand.

Dat laatste was dus een vergissing, want Heerenveen deed er in de tweede periode een schep bovenop. De Lions hadden moeite met het fysieke spel van de Friezen en de kansen die de Dordtenaren kregen werden niet benut. Heerenveen had daar minder moeite mee en wisten in deze periode maar liefst 3x te scoren ondanks goed keeperswerk van Charlie Vocke.

Het moet gezegd , de Dordtenaren herpakten zich in de derde periode en zetten Heerenveen behoorlijk onder druk. Het werd snel 3-4 door Jasper Busink op assist van Falco Veenhuizen en Davey van Turenhout en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Alleen in de afwerking wilde het verder niet lukken. Heerenveen grossierde in straffen, maar ook met man meer situaties kon Dordt niet profiteren. Vier minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Dordrecht Lions leek de twee minuten met een Dordtenaar op de strafbank goed door te komen, maar op het moment dat de speler de strafbank verliet , scoorde Heerenveen. In de slotfase probeerde coach Don Galjaard van alles. Met twee Heerenveen spelers op de strafbank, haalde hij de goalie eruit en speelde met zes  spelers tegen drie Friezen. Dit werd echter slordig uitgespeeld door de Dordtenaren, te gehaast en slechte passings. Dordt kon niet gevaarlijk worden. In de laatste minuut, probeerde Galjaard nog iets te forceren maar op het moment dat de Dordtse goalie de baan wilde verlaten voor een extra speler, onderschepten de Friezen de puck en van grote afstand werd het lege doel gevonden. Eindstand werd daarmee bepaald op 3-6.

Ondanks de tegenvallende start van de competitie, is er nog niet zoveel aan de hand.  Een plaats in de playoffs (beste acht teams) hoeft geen probleem te zijn. Zeker niet als de afwerking wordt verbeterd.

Volgende week spelen de Dordrecht Lions uit tegen Geleen. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 28 oktober. Dan komen Zoetermeer Panters Toekomstteam op bezoek. Aanvang 20.00 uur.

(foto: Elisa Borsje)Sponsoren