Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Goed weerwerk van Dordrecht Lions tegen Tilburg Trappers

26-09-2017

Dordrecht Lions startte het seizoen 2017-2018 tegen de ongeslagen kampioen van vorig seizoen Tilburg Trappers 3. Geen leuk begin, maar je kan ze maar hebben gehad.
De wedstrijd was een week vervroegd, omdat de ijsbaan volgende week niet beschikbaar is in verband met Shorttrack wedstrijden.

Tilburg Trappers begon overrompelend en binnen 30 seconden stond het al 0-1. Dordrecht Lions, met een paar nieuwe jonge spelers, had moeite om zich aan de druk te ontworstelen, maar toch kwamen ze al snel langszij door Milan Boer op assist van Dion van ’t Hof.
Daarna ging de wedstrijd gelijk op, de spelers van Tilburg Trappers konden elkaar wat beter vinden, maar Dordrecht Lions compenseerde dat met veel inzet. De  eerste periode brak aan met een 1-1 stand.

Dordrecht Lions begon ook sterk aan de tweede periode en na 5 minuten een prima aanval over een paar schijven (Floris en Falco Veenhuizen) en een prima goal van Jasper Busink.
Tilburg realiseerde zich dat het toch allemaal wat feller moest en halverwege de tweede periode resulteerde dat in 2 Tilburgse goals en nog in dezelfde periode werd het 2-4.
Dordrecht Lions toonde karakter en wist via Dion van’t hof  op assist van Sirio Barone en Florian Nelemans de spanning weer terug te brengen 3-4.

Tilburg begon de derde periode iets feller dat de Lions en weer binnen een minuut werd de voorsprong op 3-5 gebracht.
De Lions bleven knokken voor de aansluitingstreffer en ze kregen wel kansen, maar mistten het geluk en de Tilburgse goalie was met enkele fraaie reddingen een sta in de weg.
De laatste twee minuten werd onze goalie ingewisseld voor een speler, maar hier had Tilburg geen moeite mee en in de slotminuut leverde dat nog twee Tilburgse doelpunten op.
Een weliswaar geflatteerde, maar eerlijk gezegd wel een verdiende 3-7 overwinning voor Tilburg.

Het is niet moeilijk te voorspellen dat Tilburg ook dit seizoen weer hoog zal eindigen, maar als Dordrecht Lions  met dezelfde inzet blijft spelen, zullen ze zeker dit sezoen een rol van betekenis gaan spelen.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur.
Tegenstander is dan UNIS Flyers Heerenveen Toekomstteam.Sponsoren