Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


NIEUWS

Geen finaleplaats ProClass Dordrecht Lions

Geen finaleplaats ProClass Dordrecht Lions

21-03-2017

Het is het 1e team van ProClass Dordrecht Lions niet gelukt om ten koste van Tilburg Trappers de finale in de Eerste Divisie te bereiken.

Vooraf was men in Dordrecht optimistisch gestemd. Hoewel Tilburg Trappers in de reguliere competitie alle wedstrijden had gewonnen, hadden ze juist tegen de Dordtenaren de meeste problemen (1-0 en 5-4). De tribune was goed gevuld en de Dordtse fans gingen er eens goed voor zitten.

ProClass Dordrecht Lions begon dan ook fel en agressief aan de wedstrijd en speelde in een hoog tempo. De zeer ervaren Tilburgers bleven daar echter redelijk koel onder en kamen ook af en toe gevaarlijk voor het doel van Charlie Vocke.

De Tilburgse 0-1 kwam echter toch onverwacht na 7 minuten. De Dordtenaren bleven echter enthousiast en gedreven spelen, maar konden verder in de eerste periode geen potten breken.

In de 2e periode bleef de Dordtse ploeg geloven in een goede afloop en het was dan ook niet meer dan terecht, dat de gelijkmaker kwam na een goede aanval in de 25e minuut. Doelpuntenmaker was Milan Boer op assist van Falco Veenhuizen en Sirio Barone.

De Dordtenaren bleven fel en agressief spelen, maar de ervaring van de Tilburgers (lichte provocaties buiten gezichtveld referees) gaf de doorslag.

In de 35e minuut namen de Tilburgers weer een voorsprong door een schot vanaf de blauwe lijn en dit was ze zo goed bevallen, dat ze dat een minuut later weer deden, waardoor het ineens 1-3 stond en de wedstrijd beslist leek.

De Dordtenaren raakten vermoeid en de Tilburgers controleerden de wedstrijd.

In de 3e periode waren er kansen op de aansluitingstreffer , maar in de 46e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door de 1-4 . Dit was tevens de eindstand van deze 1e play-off wedstrijd in de halve finale.

Zondag was de 2e en beslissende wedstrijd en Tilburg wilde snel de beslissing forceren. Dat gebeurde dan ook na 14 minuut 32 , ook nog met een Tilburger op de strafbank, en binnen 2 minuten was het 2-0 . De finale was nu wel erg ver weg voor de Dordtenaren die wel bleven knokken om er een spannende wedstrijd van te maken. Het lukte echter niet om de aansluitingstreffer te maken en diep in de 3e periode werd het zelfs 3-0 , weer met een Tilburger op de strafbank. Bij 3-0 zou het blijven.

Geen finale dus voor ProClass Dordrecht Lions, maar het team kan wel terugzien op een goed seizoen, met een 4e plaats in de reguliere competitie en een van de weinige teams dat het Tilburg Trappers echt lastig heeft gemaakt.

Onduidelijk is nog hoe de competitieopzet er volgend seizoen er uit zal zien (wel of geen BeNeLeaGue), maar blijft de opzet hetzelfde, kan dit team volgend seizoen in de Eerste Divisie ongetwijfeld weer een rol van betekenis spelen.Sponsoren