Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


Het laatste nieuws!
Message ID 92
Subject Nieuwsbrief 16 oktober 2018
Entered 16-10-2018
Modified 17-10-2018
Template msgtemplate_Nieuwsbrief_2017
Text Message
HTML Message
nieuwsbrief

Nieuwsbrief 16 oktober 2018

___________________________________________________________________________

NAMENS HET BESTUUR

De benchtraining onder leiding van Dick Passchier is weer gestart met maar liefst 45 deelnemers. Dat lijkt veel, is ook veel, maar we hebben ook veel benchofficials nodig. Fijn dat er zoveel vrijwilligers zich hebben opgegeven! 
Daarnaast heeft een aantal ouders aangegeven niet in de gelegenheid te zijn om de cursusavonden bij te kunnen wonen. In overleg met Dick wordt gekeken of ze de cursus nu ook online kunnen doen, zodat ze toch examen kunnen doen en dus hun certificaat kunnen halen. Belangstellenden kunnen met Dick contact opnemen. Het mailadres van Dick Passchier is: dick.passchier@ijshockeynederland.nl. Het is raadzaam om nog deze week contact met Dick op te nemen over het bovenstaande.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft onze voorzitter, Bertine Veenhuizen, aangegeven dat ze stopt aan het einde van het seizoen, in juni 2019 dus. Ook onze secretaris, Ron Martens,  heeft aangegeven dat hij dan stopt en voor Edwin van Vught zit zijn termijn van 3 jaar er in juni volgend jaar erop. Dat betekent dat we volgend seizoen geen bestuursleden meer hebben. Het zal duidelijk zijn dat we zonder bestuursleden geen club hebben. Het huidige bestuur is dan ook op zoek naar mensen die op zoek willen gaan naar nieuwe bestuursleden en als het kan ook een hoofdsponsor, want ook zonder hoofdsponsor redden we het niet als club. 
Mocht u mee willen zoeken naar geschikte kandidaten , neem dan contact op met een van de bestuursleden of mail naar secretaris_ijhc@dordrechtlions.nl. Mocht u zelf een bestuursfunctie ambiëren (wat hartstikke leuk is) neem dan ook contact op met het bestuur.

___________________________________________________________________________

GROTE CLUB ACTIE

De verkoop van de Grote Club Actie loopt nog steeds. Heeft u nog geen loten gekocht? Bijna elk jeugdlid van Dordrecht Lions heeft een lotenboekje en wil graag loten verkopen. Er zijn namelijk leuke prijzen te verdienen voor diegenen die de meeste loten weet te verkopen.
Zijn uw boekjes (of van uw kinderen) vol of heeft u (of uw kind) iedereen al benaderd voor het kopen van een lot, dan kunt u de boekjes met verkochte loten inleveren bij uw teammanager of rechtstreeks bij onze coördinator Lotte van der Wolf. Bij haar kunt u ook terecht als het boekje van uw kind vol is en u (of uw kind) denkt dat hij/zij nog meer loten kan verkopen. Allemaal voor de club.

___________________________________________________________________________

IJSHOCKEYSCHOOL zoekt trainers

Het belang van de ijshockeyschool voor Dordrecht Lions hoeft nauwelijks nog toegelicht te worden. Inmiddels heeft Hans Kurver het stokje van ijs-coördinator overgedragen aan Duane Latuperissa. We zijn echter op zoek naar trainers die Duane kunnen assisteren.

We zijn dan ook dringend op zoek naar:
- vervanging van Duane voor de zaterdagen (van 16.30 - 17.30 uur) dat hij niet beschikbaar is
- vaste trainers met goede schaats- en cognitieve vaardigheden voor groepen die werken aan voortbewegen, balans, remmen en bochtjes draaien.
- (invallende) trainers met vaardigheden en inzicht in jonge kinderen voor de jongste groep die werkt aan het loslaten van hulpstoeltjes, ijsvrij maken, vrij bewegen op het ijs als voorbereiding op de bovenstaande groepen. Dit zal met name middels spelletjes gedaan worden.

Graag ouders of leden met voldoende cognitieve en schaatsvaardigheden. Bij voorkeur leerkrachten of 2e, 3e jaars leerlingen Sport en Bewegen. Maar dat hoeft niet persé. De oefenstof op de ijshockeyschool is vrij basaal. Als je zelf redelijk schaatsen kunt, weet wat je overbrengen moet (uiteraard wordt dat toegelicht / uitgelegd) en hoe je dat overbrengt op enthousiaste kinderen van 4 tot 10 jaar, ben jij al de geschikte persoon om ons te helpen!

Ook zoeken we nog assistenten die (eventueel om toerbeurt) zich gaan inzetten voor de ijshockeyschool door de trainers te helpen. Hiervoor zijn ook spelers in de leeftijd van de U16 en U19 geschikt.

Interesse, meldt u aan via ijshockeyschool@dordrechtlions.nl

___________________________________________________________________________

Dordrecht Lions 1 nog ongeslagen

Het 1e team van Dordrecht Lions is ook na dit weekend nog ongeslagen, hoewel ze wel 1 punt in Eindehoven achter moeten laten. Alweer een spannende wedstrijd dus.

Een 0-1 voorsprong (Florian Nelemans op assist van Carsten Mijnders) na de 1e periode, maar door te veel straffen een 2-1 achterstand na de 2e periode. Halverwege de laatste periode de verdiende gelijkmaker door Floris Veenhuizen op assist van Ferry Kooijman en Scott van Rijswijk en een 2-2 eindstand.
De overtime was nog geen 40 seconden oud of de wedstrijd werd beslist door Floris Veenhuizen op assist van Luke Zwartbol en Jasper Busink. In ieder geval konden 2 punten mee naar Dordrecht.

Zaterdag wacht de altijd beladen wedstrijd tegen HIJS HOKIJ Den Haag. Omdat de uitslag van Den Haag tegen Nijmegen van zondag nog niet bekend is, is het vooralsnog nummer 2 tegen nummer 3. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. De moeite waard dus om a.s. zaterdag om 20.15 uur te komen kijken in onze ijshal.

Er zijn nog meer leuke wedstrijden komend weekend in onze ijshal, zie het programma.

___________________________________________________________________________

Wist u dat...

Wist u dat Dordrecht Lions ook een vrouwenteam heeft dit seizoen, Dordrecht Lady Lions? Ze hebben de eerste twee competitiewedstrijden er al op zitten, 10-2 winst op VT Regio Oost en 10-0 winst op Tilburg Trappers Ladies .Zaterdag 27 oktober spelen ze hun eerste thuiswedstrijd om 17.45 uur.

___________________________________________________________________________

PROGRAMMA THUISWEDSTRIJDEN
(houdt ook de website in de gaten voor programma wijzigingen)

Zaterdag 20 oktober
14.15 uur Dordrecht Lions U12 - Red Eagles Den Bosch
17.45 uur Dordrecht Lions U16 - Eindhoven Kemphanen
20.15 uur Dordrecht Lions 1 - HIJS HOKIJ Den Haag

Zondag 21 oktober
18.15 uur Dordrecht Lions 2 - Warriors Leeuwarden

___________________________________________________________________________

Tot slot

Kent u ijshockeyliefhebbers die de gratis nieuwsbrief ook willen ontvangen, via de website van Dordrecht Lions kunnen zij zich aanmelden.

Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door

___________________________________________________________________________

Sponsors

Hier uw logo? Neem contact met ons op: communicatie@dordrechtlions.nl

Deze uitgave delen?

Ben je van mening dat anderen ook wekelijks op de hoogte gehouden willen worden over onze teams? Wij moedigen je aan deze nieuwsbrief te delen. Personen kunnen zich desgewenst voor de nieuwsbrief aanmelden via communicatie@dordrechtlions.nl.
Zelf nieuws aandragen?

Heb je specifieke vragen of wil je zelf nieuws of een wedstrijdverslag aandragen? Wij staan altijd open voor verhelderende aanwijzingen, subtiele suggesties, wedstrijdverslagen, foto's of ander nieuws! Stuur je vragen of bijdrage aan communicatie@dordrechtlions.nl.
facebook    instagram
footer
IJ.H.C. Dordrecht Lions | Postbus 8213 | 3301 CE Dordrecht | E-mail: contact@dordrechtlions.nl
Wil je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief? Klik hier | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier