Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


Het laatste nieuws!
Message ID 86
Subject Nieuwsbrief 12 maart 2018
Entered 12-03-2018
Modified 12-03-2018
Template msgtemplate_Nieuwsbrief_2017
Text Message
HTML Message
nieuwsbrief

Nieuwsbrief 12 maart 2018

___________________________________________________________________________

PLAY-OFFS

Het is Dordrecht Lions 3 niet gelukt om de finale van de play-offs van de vijfde Divisie te halen. GIJS Groningen, de kampioen van de andere poule, was in Groningen met  9-2 te sterk. Dordrecht Lions 3 moest het helaas maar met 8 man doen in Groningen. Groningen had echter wel 3 volle lijnen.
Desondanks kan Dordrecht Lions 3 terugkijken op een mooi seizoen.

Ook Dordrecht Lions U19 haalde de halve finale van de play-offs, maar merkte dit weekend dat Tilburg Trappers niet voor niets eerste werd in de poule. Zaterdag waren de Tilburgers met 1-12 de betere en zondag werd het in Tilburg 4-10 voor de Tilburgers. Desondanks kan wat Dordrecht betreft het eerste jaar met een U19 team geslaagd worden genoemd. Veel spelers die in het 1e team minder speeltijd kregen, kregen wel speeltijd in het U19-team. Hier heeft het 1e team straks alleen maar plezier van.

Dordrecht Lions 2 haalde wel de finale in de vierde divisie. Als winnaar van poule A mocht dit team in Dordrecht spelen tegen nummer twee van poule B, Blue Mountain Cougars Hoorn.  Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, met Dordrecht 2 als winnaar (12-8).

Dordrecht Lions 2 speelt de finale tegen UNIS Flyers  Heerenveen in Heerenveen op zondag 18 maart om 18.00 uur. De winnaar promoveert naar de derde divisie.

Uiteraard wensen wij Dordrecht Lions 2 veel succes toe.

___________________________________________________________________________

Dordrecht Lions krijgt berisping IJshockeybond naar aanleiding van gedrag ouders.

Het bestuur van Dordrecht Lions heeft via een mail van een vertegenwoordiger van IJshockey Nederland een berisping gekregen.
Aanleiding was de commotie na afloop van de wedstrijd van ons U16-team in en tegen Geleen.
Een eerdere thuiswedstrijd in Dordrecht was al met het nodige tumult verlopen, toen door het gedrag van sommige ouders van Geleen.
Het bestuur van Geleen heeft daar haar excuses voor aangeboden.
Zoals afgesproken met beide besturen was dan ook bij de wedstrijd in Geleen een vertegenwoordiger van de bond aanwezig.
De wedstrijd zelf verliep zonder al te veel problemen, maar na afloop ontstond er toch een vechtpartij tussen de spelers.
Hoewel onze coach en teamleiders volgens de vertegenwoordiger een compliment verdienden voor de wijze waarop zij optraden tijdens en na de vechtpartij, was men niet te spreken over het gedrag van sommige ouders tijdens en na de wedstrijd.
Vooralsnog is het bij een berisping gebleven.

Het bestuur wil nogmaals wijzen op onze gedragsregels, die ook op de website staan. En doet een dringend beroep op iedereen die betrokken en aanwezig is bij een wedstrijd van een van onze teams, om zich sportief te gedragen en bij enig tumult het niet te laten escaleren.
Het zal duidelijk zijn dat dit niet alleen ten koste gaat van de goede naam van Dordrecht Lions, maar ook vervelende gevolgen kan hebben voor de club en eventueel voor de spelers die worden bestraft.


___________________________________________________________________________

De wereldreis van Dimme en Mads van Biemen

Dimme en Mads van Biemen uit de U8 zijn terug van hun wereldreis! Ze zijn samen hun ouders in 8 maanden de wereld rondgereisd. Vader Arjan van Biemen -spelend bij de Silverbacks- verteld hoe hun reis verlopen is.

''Om de kosten enigszins te beperken en om een beetje in te komen dachten we in 4 maanden Europa rond te touren. We zijn begonnen in Legoland en daarna via Zweden naar Noorwegen gereden. Overal gecheckt of ergens nog ijshockey gekeken kon worden maar dit bleek niet het geval vanwege de zomervakantie.

Aangezien we in de zomer vertrokken hadden we in Noorwegen 24 uur licht, heel cool!! Via de poolcirkel zijn we naar de Lofoten gereden en toen naar beneden afgezakt.
Onderweg alle skateparken bezocht.

We probeerden om elke avond wild te kamperen ergens in de buurt van een rivier, meer, zee of beek zodat we naar de wc konden en konden wassen:-). En natuurlijk elke avond een kampvuurtje.

Na de vossen, elanden en rendieren zijn we afgezakt naar Frankrijk. Maar omdat het in Frankrijk ook zomervakantie was en in tegenstelling tot Scandinavië heel druk was en we hier dus niet ongestoord de zee als wc konden gebruiken zijn we door gegaan naar Noord-Spanje.

Via Spanje richting Portugal. En hier stopte onze camper ermee, maar via de ANWB, en een speciale camperverzekering zaten we uiteindelijk in een supernice huis met zwembad op een mooie plek in de Algarve. Fijne afwisseling na 2,5 maand op elkaar in de kleine camper. Maar na 14 dagen wilden we weer ons eigen plan trekken en was de camper gerepareerd. Het plan was om naar Marokko over te steken. Maar eenmaal in Tarifa hebben we besloten om rustig terug te rijden en nogmaals alle surfstekken te checken van Portugal en Spanje. En het wilde kamperen beviel zo goed dat we eigenlijk nooit meer mensen wilden zien.

We reden op de zon, als er ergens regen werd voorspeld dan bleven we in de zon. Uiteindelijk zijn we in November aangekomen in NL, om naar Zuid-Afrika te vliegen, zonder een dag regen. Via Robbeneiland en de surf in Kaapstad zijn we naar Namibië gereden. Met een 4x4 met daktenten. Hier werd wildkamperen lastig maar aangezien Namibië wild genoeg was hoefde dit niet. In Namibië lopen de wilde dieren waaronder leeuwen en olifanten gewoon rond. Soms wel eens een beetje spannend, maar we maakten gewoon een groot vuur dat de hele nacht brandde, om de dieren uit de tent te houden.

Maar dan nog heb ik wel een aantal keer de nacht wakker gezeten omdat ik van alles hoorde. Na een maand Namibië zijn we naar Colombo, Sri Lanka gevlogen. Na de rust en het soms maanachtige landschap van Namibië leek het nu wel of we op de kermis waren terecht gekomen.

Overal is licht, geluid en mensen. Hier geen wildkamperen maar 3 sterren hotels, dat is wel even wennen. Voel me soms net de koninklijke familie. Na de natuurlijke rijkdom, de heerlijkste vruchten, curries, boeddhisme en overvolle straten, maar vooral de supervriendelijke mensen vliegen we naar Peru. Oud en nieuw in Lima. In Peru hebben we veel met openbaar vervoer gereisd. Via de noordkant van Peru door naar Macchu Picchu, oude Inca stad, in het zuiden.
Peru is echt super indrukwekkend!!
Na Peru zijn we naar Chili gegaan met de taxi over de grens. In Chili hebben we weer een 4x4 met een daktent en kunnen we weer heerlijk wildkamperen en vuurtjes stoken. In Chili maken we onze eerste aardbeving mee. Voor de Chilenen is het niet zo'n big deal maar voor ons is het wel even een ding. De hele aarde wordt van een soort vla. In Chili hebben we ruim een maand met de auto rondgereden.

Na 8 maanden hebben we 3 keer een lange broek aan gehad. Missie geslaagd!! Heel veel geleerd en gezien. En vooral geleerd dat alle mensen overal hetzelfde zijn met dezelfde dromen en wensen om vooral gelukkig te zijn dat heeft voor ons de wereld een stuk kleiner gemaakt. Wel even wennen van plus 30 naar -10 vorige week maar konden wel meteen schaatsen:-)''

Welkom terug!

___________________________________________________________________________

Leeuwentoernooien zoekt prijzen

Nog een paar nachtjes slapen en de fameuze Leeuwentoernooien, dit jaar met medailles gesponsord door Id Est IT, beginnen weer. Veel teams hebben ingeschreven en het belooft dan ook weer mooie toernooien te worden.

Maar het gaat die dagen niet alleen om het ijshockeijen, maar ook om de gezelligheid en het gebeuren “erom” heen, zoals loterijen etc.

We zoeken nog prijzen en prijsjes voor de loterijen bij de Leeuwentoernooien op 31 maart bij de U12 en 14 april bij de U8/U10?

Altijd prijs, loten 1 euro. We hebben vooralsnog echt te weinig spullen. Wie heeft nog spulletjes die leuk zijn voor kinderen of hun ouders? Mogen hele partijen zijn ;-) Graag contact opnemen met Nancy Kriens (nkriens@gmail.com).

Benieuwd naar de deelnemers?

 

 

___________________________________________________________________________

Tot slot

Kent u ijshockeyliefhebbers die de gratis nieuwsbrief ook willen ontvangen, via de website van Dordrecht Lions kunnen zij zich aanmelden.

Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door

___________________________________________________________________________

Sponsors


Hier uw logo? Neem contact met ons op: communicatie@dordrechtlions.nl

Deze uitgave delen?

Ben je van mening dat anderen ook wekelijks op de hoogte gehouden willen worden over onze teams? Wij moedigen je aan deze nieuwsbrief te delen. Personen kunnen zich desgewenst voor de nieuwsbrief aanmelden via communicatie@dordrechtlions.nl.
Zelf nieuws aandragen?

Heb je specifieke vragen of wil je zelf nieuws of een wedstrijdverslag aandragen? Wij staan altijd open voor verhelderende aanwijzingen, subtiele suggesties, wedstrijdverslagen, foto's of ander nieuws! Stuur je vragen of bijdrage aan communicatie@dordrechtlions.nl.
facebook    instagram
footer
IJ.H.C. Dordrecht Lions | Postbus 8213 | 3301 CE Dordrecht | E-mail: contact@dordrechtlions.nl
Wil je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief? Klik hier | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier