Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


Het laatste nieuws!
Message ID 76
Subject Nieuwsbrief 3 november 2017
Entered 15-11-2017
Modified 19-02-2018
Template msgtemplate_Nieuwsbrief_2017
Text Message
HTML Message
nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 november 2017

___________________________________________________________________________

 

Beste ijshockeyfan,

Alweer de 3e nieuwsbrief van dit seizoen met in de spotlights: het 1e team; de U12 (geplaatst in de Elite Divisie!); sponsorclicks; Guus van Nes (onze Dordrecht Lions zijn grenzeloos) en de ‘hoffotografen’ van de Dordrecht Lions.

Heb je zelf een interessante mededeling of wil je iemand in de spotlights zetten, neem dan contact op via communicatie@dordrechtlions.nl

 

___________________________________________________________________________

Dordrecht Lions wint moeizaam van Amstel Tijgers Amsterdam

 

Verslag van de wedstrijd van 11 november door Edwin van Vught

Dankzij een 4-2 overwinning op het team van Amstel Tijgers Amsterdam, heeft Dordrecht Lions een mooie sprong gemaakt in de stand van de 1e Divisie.

De overwinning was verdiend, maar kwam niet eenvoudig tot stand. Amsterdam met maar 12 spelers naar Dordt gekomen, probeerde met veel inzet de Dordrecht Lions onder druk te zetten.

Die opzet slaagde, want Dordrecht speelde daardoor te gehaast, met als gevolg zwakke passings en matige puck-aannames, waarbij men regelmatig het zicht  op de puck kwijt was. Er werd wel met veel inzet gestreden, waardoor de 1e periode best wel leuk was om aan te zien. Dankzij twee prima goalies werd er echter niet gescoord.

In de 2e periode begon Dordrecht Lions sterk. Binnen de minuut kwamen ze op voorsprong door Dion van ’t Hof, op assist van Jasper Busink. Je zou verwachten dat daarmee het verzet van Amsterdam gebroken zou zijn, maar niets was minder waar. Dordrecht Lions kwam onder druk te staan en men had ook steeds meer moeite om de verdediging georganiseerd te houden. Een onnodige straf voor Dordrecht (to many men) wist Amsterdam snel uit te buiten en deze gelijkmaker leidde tot enige frustratie bij Dordrecht.

Dit leidde al snel tot weer een straf voor Dordrecht Lions en nu had Amsterdam 12 seconden nodig om te profiteren en op voorsprong te komen. Langzamerhand wist Dordrecht toch onder de druk vandaan te komen en hoewel het spel misschien niet goed was, werd dit ruimschoots gecompenseerd door een grote inzet. Opgejut door de Dordtse mascotte, Weiffie, ging ook het thuispubliek achter de eigen spelers staan en dit had vlak voor het einde van de 2e periode succes. Jasper Busink zorgde voor de gelijkmaker, op assist van Phillipe Boutrs Girgis en Rens de Jongh.

De 3e periode was spannend, maar ondanks een prima Amsterdamse goalie werd het al snel 3-2 voor de Lions door Jasper Busink, op assist van Phillipe Boutrs Girgis en Milan Boer. Amsterdam gaf zich echter nog niet gewonnen en Dordt moest af en toe aan de noodrem trekken. Dit leverde halverwege de periode weer een Dordtse straf op, maar via een snelle uitbraak van Phillipe Boutrs Girgis en Milan Boer zorgde Dion van ’t Hof voor de bevrijdende 4-2. Amsterdam had nu de kracht niet meer om terug te komen en vrij eenvoudig werd vervolgens de voorsprong vastgehouden.

Al met al een verdiende overwinning voor Dordrecht Lions, die nu 5e staan, met slechts 4 punten achterstand op nummer 4 Hijs Den Haag, de volgende tegenstander op 19 november in Den Haag.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 25 november om 20.00 uur tegen het tot nu toe onaantastbare Groningen.

 

___________________________________________________________________________

Dordrecht Lions U12 geplaatst in de Elite divisie!

door Diana Lemans

 

Afgelopen zaterdag speelde de Dordrecht Lions U12 thuis tegen de Amstel Tijgers Amsterdam Zwart U12 een hele belangrijke wedstrijd waar voor beide teams heel veel vanaf hing... de winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan naar de finale van de bekercompetitie en dat zou voor de U12 van Dordrecht de 3e keer op rij zijn!

De spanning was vooral voor de Lions erg groot aangezien winnen alleen een plaats in de finale zou betekenen en voor de Tijgers was gelijk spel al voldoende. Dit was zeker goed te merken bij de Dordtse spelers.

In de 1ste periode kwamen de Tijgers al vrij snel op voorsprong, maar de Lions bleven vechten wat resulteerde tijdens een 0-3 achterstand. Een Dordtse goal gaf de Lions weer kracht, maar door het lukte ze niet om lekker in het spel te komen.

Na de 2de periode was er een tussenstand van 1-7 waardoor een plek in de finale nu wel heel ver weg was. waar het geloof vooraf al parten speelde, werd ondanks een preek van de coach eigenlijk de hoop ook al een beetje opgegeven.

In de 3de periode scoorde de Lions toch nog een 2e goal, maar helaas voor de plek in de finale was dat niet voldoende en eindigde de wedstrijd met 2-13.

Ondanks dat zaterdag Amsterdam een maatje te groot was zijn we enorm trots op onze U12 Leeuwen, want de gehele bekercompetitie hebben zij de punten mee naar huis genomen of thuis gehouden, waardoor zij een hele mooie 2de plaatst in de A poule hebben behaald en dus in de Elite divisie gaan spelen om het landskampioenschap op het hoogste niveau!

Let's goooo Lions op naar de landstitel!

 

Mooi om te vermelden is dat óók de U14 én de U16 van de Dordrecht Lions het afgelopen weekend de Elite divisie hebben behaald! Wij feliciteren alledrie de jeugdteams met deze prestatie en zijn verheugd de resultaten te zien van enkele jaren hard werken doordat deze jeugdteams weer meedoen op het hoogste niveau.

___________________________________________________________________________

Online shoppen = de club sponsoren. Zo makkelijk is het!

 

Nogmaals onder de aandacht omdat het zo belangrijk (en makkelijk) voor ons allemaal is:

Vandaag de dag nu is het voor iedereen die de Dordrecht Lions een warm hart toedraagt mogelijk om de Dordrecht Lions GRATIS te sponsoren.
Je hoeft er alleen maar voor te… winkelen!

Sinterklaas en Kerst staan voor de deur! Jouw kadootjes kunnen ook extra kadootjes voor de Dordrecht Lions worden. Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen eerst naar deze link. Ook op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner en link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder o.a. Bol.com, Wehkamp, Zalando, Intertoys, Douglas, HEMA, Bart Smit, Media Markt, Blokker, Cool Blue, Decathlon, AliExpress en Kleertjes.com

Maar ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl, Domino’s of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl ontvangt Dordrecht Lions daar sponsorgeld voor. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert dat de Dordrecht Lions een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt. 

Een hotelletje boeken of je complete vakantie? Ook dit kan geld opleveren! Via Sponsorkliks i.c.m. Booking.com, Expedia, Hotels.com, Disneyland, KLM, Groupon en vele andere aanbieders wodt het niet alleen leuk, maar levert het nog geld op ook! 

Sponsorkliks kost je dus niets extra, maar levert ons allemaal wel iets extra’s op! Slechts 1 klik extra kan al vele euro’s voor de vereniging opleveren!

Namens de Dordrecht Lions (en jezelf dus ook) alvast heel erg bedankt voor de moeite. De vereniging kan iedere euro goed gebruiken en uiteindelijk verdien je voor jezelf door te shoppen via Sponsorkliks!

 

___________________________________________________________________________

Fotografen langs de ijsbaan

 

Voor de nieuwsbrief, maar ook voor de website, de persberichten, posters, flyers en facebook maken we gebruik van de mooie actiefoto’s van Elisa, Michel en René. Deze ‘hoffotografen’ stellen zich hieronder kort voor.

Elisa Borsje
Moeder van Noa (zie de vorige nieuwsbrief) en Demi, beiden ijshockeyers bij de Dordrecht Lions. Peter, haar man, is coach en trainer bij de U10. Woont in Hendrik-Ido-Ambacht. In het dagelijks leven schadebehandelaar bij een grote verzekeraar. En met als passie: fotograferen.

“Ik wens alle teams veel succes én plezier. En dat we als vereniging maar blijven groeien”

Geïnteresseerd in meer fotowerk van Elisa, kijk dan op www.droobol.nl.

 

Michel Sterrenberg

Woont in Dordrecht

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk al sinds 1983 in de fotojournalistiek met sport als specialisatie.

Wat is je betrokkenheid bij de Dordrecht Lions?
Als freelance (sport)fotograaf kom ik al jarenlang beroepsmatig over de ijsvloer bij de DordrechtLions. Herinner me nog de avonden in de oude ijshal waar je met gevaar voor eigen leven op zo’n uitschuifbare tribune moest staan om de wedstrijden te volgen. Had ook wel zijn charmes, maar in de nieuwe ijshal is het top werken!

Wat wens je de Dordrecht Lions toe?
Een financieel stabiele club. Met daarbij een goede jeugdopleiding voor eigen talenten die op termijn kunnen doorstromen naar het eerste team.

Daarnaast als het kan met een eerste team uitkomend op het hoogste niveau. Dit alleen wel als het niet ten koste gaat van de club in zijn totaal. Anders gezegd: Dan liever een gezonde club in de eerste divisie, in plaats van een krakende en niet levensvatbare vereniging in de hoogste afdeling.

Meer weten over Michel, kijk dan hier.

 

René Kamps

“Mijn naam is René Kamps en ik woon in Sterrenburg op 5 minuten rijden van de ijshal. In het dagelijkse leven ben ik operator in de Botlek bij het tankopslagbedrijf Vopak.

Frans Hardenbol (een oude bekende) kwam in januari dit jaar een ruit inmeten en vroeg me: "Wil je eens een keer Anne voor mij fotograferen"? Op 4 maart was ik in de hal voor Anne en aansluitend heb ik ook foto's gemaakt van het 1e. Het beviel me goed en mijn foto met een springende Frank Meijer kwam zelfs op jullie site. Ik kan in de ijshal prima "oefenen" voor het voetbal, ik ben namelijk op de thuiswedstrijden van FC Dordrecht fotograaf voor hun secretariaat.

Ik wens de Lions een goed seizoen met veel mooie acties en bijbehorende foto's.
Iets meer Dordtse aandacht verdienen deze sporters zeker.

Als de Lions de play offs halen, zou dat natuurlijk super zijn.”

 

___________________________________________________________________________

Ster in het buitenland

 

Oud-speler van de Dordrecht Lions Guus van Nes vertrok vier jaar geleden naar de Verenigde Staten om te investeren in zijn ijshockeydroom. IJshockey Nederland sprak met de 20-jarige aanvaller die inmiddels al WK’s achter zijn naam heeft staan voor Oranje. Lees meer

 

___________________________________________________________________________

Voorlopig wedstrijdprogramma 18 en 19 november

 

Zaterdag 18 november

14.15 uur Dordrecht Lions U8/U10  toernooi met Geleen en Amsterdam
17.45 uur Dordrecht Lions U16- Smoke Eaters Geleen

Zondag 19 november

16.00 uur  Open dag IJshockeyschool en Aspiranten
20.30 uur Dordrecht Lions 2 – Tilburg Capitals

 

___________________________________________________________________________

Tot slot

Kent u ijshockeyliefhebbers die de gratis nieuwsbrief ook willen ontvangen, via de website van Dordrecht Lions kunnen zij zich aanmelden.

 

Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door

 

___________________________________________________________________________

Sponsors


Hier uw logo? Neem contact met ons op: communicatie@dordrechtlions.nl

Deze uitgave delen?

Ben je van mening dat anderen ook wekelijks op de hoogte gehouden willen worden over onze teams? Wij moedigen je aan deze nieuwsbrief te delen. Personen kunnen zich desgewenst voor de nieuwsbrief aanmelden via communicatie@dordrechtlions.nl.
Zelf nieuws aandragen?

Heb je specifieke vragen of wil je zelf nieuws of een wedstrijdverslag aandragen? Wij staan altijd open voor verhelderende aanwijzingen, subtiele suggesties, wedstrijdverslagen, foto's of ander nieuws! Stuur je vragen of bijdrage aan communicatie@dordrechtlions.nl.
facebook    instagram
footer
IJ.H.C. Dordrecht Lions | Postbus 8213 | 3301 CE Dordrecht | E-mail: contact@dordrechtlions.nl
Wil je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief? Klik hier | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier