Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


Het laatste nieuws!
Message ID 105
Subject Nieuwsbrief februari 2020
Entered 4-02-2020
Modified 4-02-2020
Template msgtemplate_Nieuwsbrief_2017
Text Message
HTML Message
nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2020


Ontwikkelen van de club - Jeugd

Het spreekt voor zich dat, als je over ontwikkeling spreekt, je naar de jeugd kijkt. De afgelopen jaren hebben we middels beleid en training bij onze ijshockeyschool en jeugdteams goede ontwikkelingen doorgemaakt. Afgelopen ALV hebben we aangegeven op het technische vlak nog verder te willen ontwikkelen. Daarvoor hadden wij twee coaches/trainers aangetrokken die tijdens de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar (juni) gepresenteerd zijn. Hun opbouwende, prestatiegerichte beleid werd zeer gewaardeerd en zullen wij ook voortzetten.
Inmiddels hebben we helaas afscheid genomen van Larry Suarez, daar wij elkaar op disciplinair vlak niet hebben kunnen vinden. Onze Don Galjaard en Sander de Gruiter bleken gelukkig bereid het gemis in te vullen. Bedankt, mannen.

Voor huidige jeugdtrainers wordt intern onderzocht welke het draagvlak is voor een cursus Didactische Vaardigheden, ter ondersteuning van hun inspanningen voor de clubjeugd. Er wordt gekeken of een nader ontwikkelingsplan uitgewerkt kan worden.

Verder wordt er gekeken naar nieuwe ‘wervingsplannen’ voor jeugdleden, onder meer ondersteund door een ‘promotiedag’ (of dagen), waarbij ook gekeken wordt of deze te houden zijn op strategisch beter gekozen data dan voorheen. Helaas speelt het zachte weer in Nederland niet mee om mensen naar een ijssport te bewegen en zijn er ook andere activiteiten voor jonge kinderen die het plannen iets moeilijker maken.
Vast staat dat de U8 en U10 een nationaal zorgenkind is. Er zijn te weinig spelers nationaal. Dordrecht Lions vormt daarop een positieve uitzondering en dat willen we ook graag zo houden, tot de (vernieuwde) nationale koepel, IJshockey Nederland, met houtsnijdende beleidsplannen komt. Wij zullen zo intensief mogelijk samenwerken op nationaal niveau.


Wederopbouw van de club - Financieel

Het gaat, na de bestuurlijke ingrepen van het afgelopen jaar, beter met de Dordrecht Lions. Echter zijn we er nog niet. We zien weliswaar een duidelijke verbetering in de betalingsmoraal, maar afspraken vervagen en de aandacht verslapt. Daarom belden we na en wordt er nog een laatste herinneringsbrief verzonden aan leden die nog eventjes hun contributie moeten voldoen!

Grote achterblijver is de in de ALV toegezegde eenmalige vijftig euro per lid.
Nog even ter herinnering: het bestuur heeft een jaar geleden een aantal reddingscenario’s opgesteld, waarvan uiteindelijk versie 4 de ALV heeft gehaald. De vergadering stemde in met de voorgestelde maatregelen, die onder meer bestonden uit een contributieverhoging én een eenmalig bijdrage van vijftig euro per lid, om zo uit de rode cijfers te komen. Ter plekke werden spontane donaties gedaan en dat was hartverwarmend.

De restbetaling blijft echter achter, waardoor wij niet aan voorgenomen afbetalingen kunnen voldoen. Vandaar nog eens een oproep: Sta op voor de gezondheid van je club en betaal die vijf tientjes alsjeblieft spoedig. Er is een tikkie toegevoegd aan dit artikel. Gewoon voor het gemak. Je kunt natuurlijk ook je oom, tante of aardige buurman ertoe proberen te bewegen een visitekaartje achter te laten (kost ook 50 euro) in de presentatie in het ijscafé. Er is ook nog reclameruimte op borden in de schaatshal beschikbaar voor bespreekbare en dus redelijke prijzen.Inmiddels is er ook een modus gevonden voor het vervangen/repareren van die borden, want dat bleek een beetje moeilijk. Loop je rond met de vraag hoe je een potentiële sponsor onder de aandacht brengt in je club? Bel of mail de secretaris: secretaris_ijhc@dordrechtlions.nl


Het eerste team


De reguliere competitie van ons eerste team zit erop. Dordrecht Lions eindigde op een goede tweede plek in poule A achter Eindhoven en mag het in de play-offs opnemen tegen Zoetermeer Panters 2, waar ze enkele weken geleden in onze eigen Sportboulevard nog een overduidelijke 22-0 overwinning op behaalden. Appeltje/eitje zou je zeggen, maar toch kan het team de aanmoedigingen van onze club goed gebruiken. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag, trainingsavond. De toegang is deze keer gratis, dus geen excuses meer om onze jongens niet aan te moedigen. Wel hebben we pucks te koop voor het puckgooien, € 1,- per stuk en 6 pucks voor € 5,-. Er is een leuke prijs te winnen en de opbrengst van de verkoop is voor onze (en dus jouw) club!

Dordrecht Lions (nr2 poule A) – Zoetermeer Panters (nr 7 poule B):
Wedstrijd 1 in Dordrecht op donderdag 6 februari om 20.15 uur
Wedstrijd 2 in Zoetermeer op vrijdag 7 februari om 20.30 uur.


Het tweede team

Tweede team kampioen van 3e divisie Zuid!

Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie van de 3e divisie poule Zuid is het 2e team van de Dordrecht Lions zeker van de 1e plaats in divisie Zuid. Op zondag 29 maart speelt het team, onder de bezielde leiding van Frank Meijer en John Passchier, tijdens de Super Sunday in Breda de finale wedstrijd tegen de nummer 1 van divisie Noord. De tegenstander uit het Noorden wordt Heerenveen of Amsterdam.


Dordrecht Lions 2 kruipt langzaam omhoog in de landelijke divisies In maart 2018 promoveerde het team van de 4e divisie naar de 3e divisie. Een deel van het huidige team speelde vorige jaar voor het eerst in de 3e divisie. Dit seizoen zijn een aantal nieuwe spelers aan het team toegevoegd, zo ook twee nieuwe goalies. Na 10 gespeelde wedstrijden staat het team nog altijd ongeslagen bovenaan (9x winst en 1x gelijk). Dordrecht Lions 2 is hiermee door de andere teams in poule Zuid niet meer in te halen. Promotie volgend seizoen naar de 2e divisie zou daarmee dan ook dubbel en dwars verdiend zijn! Zaterdag 16 februari spelen ze nog uit tegen Eindhoven en zondag 1 maart thuis tegen Nijmegen.

Houd de website van de Dordrecht Lions in de gaten voor het exacte tijdstip van de te houden finale 3e divisie in Breda!
Van harte gefeliciteerd met deze overwinning en alvast alle succes gewenst met het binnenhalen van de beker tijdens de finale op zondag 29 maart!


Het derde team


Afgelopen weekend was voor ons derde team de tegenstander uit Zoetermeer nét een maatje te groot, zoals ook bij de eerdere 2 ontmoetingen. Het derde team van de Dordrecht Lions eindigt daardoor zeer waarschijnlijk (rest nog eenmalig te spelen tegen de 3 teams die onderin de rangschikking staan en er zal nog 1 punt nodig zijn) op een tweede plats, wat betekent dat er een play-off wedstrijd gespeeld zal worden tegen de nummer voorlaatst uit de hogere divisie. Duimen en nog even doorknallen dus, mannen! 


ALV 2020

De Algemene Ledenvergadering werd tot op heden doorgaans in juni gehouden. Dan is het seizoen afgelopen, het stof neergedaald. Maar de laatste jaren is er van een onderbreking in de (bestuurlijke) werkzaamheden nauwelijks sprake. Bovendien is het nuttig en prettig als gemaakte afspraken (daar is die ALV immers voor) zo spoedig mogelijk geëffectueerd kunnen worden. Daarom zal de ALV van dit jaar medio april plaatsvinden. Agendapunten (van en door leden) kunnen naar het mailaccount van de secretaris gestuurd worden.


Dordrecht lions fan-artikelen!

Al jaren wordt er om gevraagd... Fan-artikelen van de Dordrecht Lions! Sinds enkele weken hebben we een aantal fan-artikelen dat via de website besteld kan worden.
Op de website staat rechts bovenin de menubalk “fanshop”. Hier vind je onderstaande artikelen. Deze artikelen kunnen, na bestelling, meegenomen worden naar de ijsbaan op trainingsdagen van de jeugd en vaak ook bij wedstrijden van het eerste team. De opbrengst van deze fan-artikelen gaat naar de vereniging.

We zijn nog bezig met enkele andere artikelen, maar mag je natuurlijk niet tegenhouden om nu al de leukste artikelen te bestellen!

Op dit moment hebben we de volgende artikelen al ontwikkeld:

lions-rugtasje lions-pet lions-beanie lions-minishirt

Rugtasje

€ 7,50

Kwaliteitscap

€ 15,00

Kwaliteitsbeanie

€ 13,00

Mini shirtje

€ 12,50

lions-ijshockeytas lions-ijshockeytas image004  

IJshockeytas

€ 75,00

Vlag 150x100cm

€ 20,00

Vlag 70x50cm

€ 10,00

 

fanshop-button


Tot slot

Kent u ijshockeyliefhebbers die de gratis nieuwsbrief ook willen ontvangen, via de website van Dordrecht Lions kunnen zij zich aanmelden.

Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door


Sponsors

Hier uw logo? Neem contact met ons op: communicatie@dordrechtlions.nl

Deze uitgave delen?

Ben je van mening dat anderen ook wekelijks op de hoogte gehouden willen worden over onze teams? Wij moedigen je aan deze nieuwsbrief te delen. Personen kunnen zich desgewenst voor de nieuwsbrief aanmelden via communicatie@dordrechtlions.nl.
Zelf nieuws aandragen?

Heb je specifieke vragen of wil je zelf nieuws of een wedstrijdverslag aandragen? Wij staan altijd open voor verhelderende aanwijzingen, subtiele suggesties, wedstrijdverslagen, foto's of ander nieuws! Stuur je vragen of bijdrage aan communicatie@dordrechtlions.nl.
facebook    instagram
footer
IJ.H.C. Dordrecht Lions | Postbus 8213 | 3301 CE Dordrecht | E-mail: contact@dordrechtlions.nl
Wil je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief? Klik hier | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier