Dordrecht Lions
Dordrecht Lions


Het laatste nieuws!
Message ID 104
Subject Nieuwsbrief 2 oktober 2019
Entered 2-10-2019
Modified 2-10-2019
Template msgtemplate_Nieuwsbrief_2017
Text Message
HTML Message
nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2 oktober 2019


We zijn begonnen!

Het seizoen 2019-2020 staat in de steigers! De eerste vriendschappelijke én competitiewedstrijden hebben reeds plaatsgevonden. Het plannen van de alle competities gaat niet helemaal lekker, helaas, bij gebrek aan ijs. IJshockey Nederland heeft, naar aanleiding van een ledenvergadering een paar weken geleden, een competitievoorstel gedaan dat voorziet in de nodige wedstrijden, inclusief play-offs 1edivisie. Echter gaat men voorbij aan het WK Shorttrack waardoor de Dordrecht Lions geruime tijd niet in eigen accommodatie kunnen schaatsen. Er wordt naar uitwijkmogelijkheden gezocht. Onze wedstrijdsecretaris is in goed overleg met IJshockey Nederland en Optisport op zoek naar een oplossing.

image001

De afgelopen weken hebben er diverse ouderavonden plaatsgevonden, waarin de respectievelijke coaches de ijshockeyouders hebben geïnformeerd over de gewenste gang van zaken. Het initiatief werd goed ontvangen. Het bestuur was eveneens vertegenwoordigd en stelde onder meer dat discipline aan de basis begint en noodzakelijk is voor een gedegen structuuropbouw, waarin de jongsten al gemotiveerd worden om uiteindelijk de top te bereiken. Daar hoort hard werken bij. Daarover is iedereen het wel eens.
Het jeugdbeleid lijkt dus prima gedragen te worden en alle daarbij horende functies zijn vervuld.

Als we het over discipline hebben, hebben we het echter niet alleen over spelers, maar ook over ouders. Op onze website staan de gedragsregels van de club, waar zowel spelers als ouders zich aan dienen te houden.  Laten we er met z’n allen een mooi seizoen van maken en de coaches laten coachen, de trainers laten trainer, de scheidsrechters laten scheidsen en de spelers laten spelen. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, kan er altijd een gesprek met coaches/trainers aangevraagd worden via tc@dordrechtlions.nl. Zo helpen we misverstanden wellicht uit de wereld zonder elkaar te ergeren of respect voor elkaar te verliezen.


Eerste team

image002

Het eerste team, onder leiding van Marc Visschers, heeft aardig vorm gekregen. De eerste oefenwedstrijden zitten erop en de eerste competitie wedstrijd tegen de Yeti's (alias Tilburg) werd gewonnen met 7-2. 

Ook dit seizoen hebben we voor de spelers uit het eerste team weer een award voor "Man of the Match". Deze award, een waardebon van € 25,00, wordt beschikbaar gesteld door restaurant Het Magazijn.


IJshockey Nederland

Zoals gezegd heeft een algemene ledenvergadering van IJshockey Nederlandplaatsgevonden in Utrecht. Daar waren niet minder dan 34 clubs vertegenwoordigd. De vergadering had dan ook eenmild chaotisch karakter door de uiteenlopende inbreng van de leden. Bovendien moest er een nieuwe bestuursvoorzitter gekozen worden. Daar kwam het echter niet van. De leden waren van mening dat de drie kandidaten voor die functie recht hebben op meer aandacht en zijkrijgen daarom een dezer dagen alsnog de gelegenheid zich te presenteren, inclusief hun visie op en hun plannen met de toekomst van ijshockeyend Nederland. Er is een speciale commissie opgetuigd om die verkiezing te begeleiden.


Bestuur Dordrecht Lions

image003

Ons eigen bestuur vergadert er inmiddels ook weer lustig op los, zich gesterkt wetende door vijf (!) nieuwe aspirant leden. Vanuit de Technische Commissie nemen door Sander de Gruiter en Richard Teeuwen plaats in het bestuur en daarnaast zijn Denise de Man-Thompson, Wim van Herk en Robbert Vijgeboom toegetreden tot het bestuur. Een (beperkte) nieuwe taakverdeling heeft inmiddels plaatsgevonden. Die zal op termijn in nieuwe werkwijzen resulteren met daarbij horende contactgegevens. Die volgens dus te zijner tijd.


Vrijwilligers

Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden rond een Vrijwilligerspas (met voordelen). Want vrijwilligers hebben we nodig! Onder meer voor evenementen als het Leeuwentoernooi 2020, waarvoor de eerste stappen reeds zijn gezet, maar ook voor de vele andere taken. 
Daniëlle van Hal zal projectmatig vrijwilligers zoeken, vragen en inzetten voor diverse werkzaamheden voor de club. De kaartverkoop van het eerste team begint daardoor inmiddels een stevige vorm aan te nemen en het e.e.a. wordt structureel georganiseerd.

Heb jij interesse om de handen uit de mouwen te steken en met ons onze club verder te helpen, meld je dan aan bij het bestuur.


Gentle reminders

  • Vergeet je contributie niet te betalen. Volgens de ledenadministratie (wordt bijgewerkt) zijn alle facturen verstuurd. Niet ontvangen? Laat het de administratie weten. Betaal toch, alsjeblieft. We willen het seizoen liever niet met een achterstand beginnen.
  • Vergeet niet iets te bedenken om de vijftientjes compensatie te voldoen voor het einde van het kalenderjaar. Zit je ermee? Neem contact op met het bestuur. Samen komen we er wel uit.

Dordrecht lions fan-artikelen!

Al jaren wordt er om gevraagd... Fan-artikelen van de Dordrecht Lions! Sinds enkele weken hebben we een aantal fan-artikelen dat via de website besteld kan worden.
Op de website staat rechts bovenin de menubalk “fanshop”. Hier vind je onderstaande artikelen. Deze artikelen kunnen, na bestelling, meegenomen worden naar de ijsbaan op trainingsdagen van de jeugd en vaak ook bij wedstrijden van het eerste team. De opbrengst van deze fan-artikelen gaat naar de vereniging.

We zijn nog bezig met enkele andere artikelen, maar mag je natuurlijk niet tegenhouden om nu al de leukste artikelen te bestellen!

Op dit moment hebben we de volgende artikelen al ontwikkeld:

lions-rugtasje lions-pet lions-beanie lions-minishirt

Rugtasje

€ 7,50

Kwaliteitscap

€ 15,00

Kwaliteitsbeanie

€ 13,00

Mini shirtje

€ 12,50

lions-ijshockeytas lions-ijshockeytas image004  

IJshockeytas

€ 75,00

Vlag 150x100cm

€ 20,00

Vlag 70x50cm

€ 10,00

 

fanshop-button


Tot slot

Kent u ijshockeyliefhebbers die de gratis nieuwsbrief ook willen ontvangen, via de website van Dordrecht Lions kunnen zij zich aanmelden.

Deze nieuwsbrief wordt mogelijk gemaakt door


Sponsors

Hier uw logo? Neem contact met ons op: communicatie@dordrechtlions.nl

Deze uitgave delen?

Ben je van mening dat anderen ook wekelijks op de hoogte gehouden willen worden over onze teams? Wij moedigen je aan deze nieuwsbrief te delen. Personen kunnen zich desgewenst voor de nieuwsbrief aanmelden via communicatie@dordrechtlions.nl.
Zelf nieuws aandragen?

Heb je specifieke vragen of wil je zelf nieuws of een wedstrijdverslag aandragen? Wij staan altijd open voor verhelderende aanwijzingen, subtiele suggesties, wedstrijdverslagen, foto's of ander nieuws! Stuur je vragen of bijdrage aan communicatie@dordrechtlions.nl.
facebook    instagram
footer
IJ.H.C. Dordrecht Lions | Postbus 8213 | 3301 CE Dordrecht | E-mail: contact@dordrechtlions.nl
Wil je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief? Klik hier | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier